Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Христо Мутафчиев към управляващите: Обричате хората на безработица
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:56 / 22.05.2022Коментари (0)241
©
Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев изригна срещу управляващите в България в официалната си страница във фейсбук:

Докато инфлацията расте, а ние чакаме Министерството на културата да свали решетките от Народното събрание, човешки съдби в целия публичен сектор на сценичните изкуства висят на косъм. Най-критично е положението на творците и служителите от извънстоличните театри.

Не се предприемат никакви мерки и то точно сега, в най-кризисното време. Правителството и всички отговорни институции отказват да комуникират с представителите на бранша, не се интересуват от работата им, не отчитат нуждите и потребностите им, защото просто не се вълнуват от това.

Въпросът ми е каква е стойността на човешкия живот за управляващите?

Каква значимост има творецът днес?

Поставих тези и други въпроси за оцеляването на българските артисти пред министъра на културата и му заявих най-отговорно, че ако при актуализацията на бюджета не се осигурят средства, за да бъде увеличен единният разходен стандарт и трудовите възнаграждения, в началото на новия сезон колегите в цялата страна ще бъдат принудени да протестират по един или друг начин. Ние всички носим отговорност и към публиката си, с която трудно възстановяваме отношения, след пагубните последствия от Пандемията.

Към това трябва да прибавим, че залите в цялата страна са крайно амортизирани и оставени да тънат в разруха. Никой от управляващите дори не помисля за каквото и да било подобряване на инфраструктурата, а сградите са държавна собственост.

В тези условия, при липсата на каквато и да било стратегия и визия за култура, всички директори са принудени да се оправят сами и буквално да оцеляват. А от тях се изискват високи резултати, мениджърски постижения, иновативни подходи, стратегии за развитие на публиките, както и да осигуряват работа на младите таланти.

Намирам разнопосочните идеи и намеренията за каквато и да било промяна чрез унищожаване, закриване или преструктуриране на трупи, театри и културни институти, за крайно предумишлено посегателство към българския театър.

Обричате хората на безработица!

Никой няма право да руши нещо, което не е създал!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: