Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Христо Иванов: Вчера не просто бе върната възможността да се използват хартиени бюлетини
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:09 / 17.11.2022Коментари (0)219
©
Вчера не просто бе върната възможността да се използват хартиени бюлетини, беше направен един доста голям пакет от изменения в Изборния кодекс. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на "Демократична България" Христо Иванов, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Това Народно събрание започна с клетви за диалог и изграждане на доверие. Изглеждаше, че това е сериозно намерение. Изглеждаше, че това почива на осъзнаване до какви нива е достигнало разделението и противопоставянето в нашето общество, и политическият блокаж, до който сме се докарали. Истината е,че всяка една от парламентарните групи направи усилия да даде принос за това да се установи някаква крехка атмосфера на диалогичност в този парламент. Ние успяхме да прокараме важни, стратегически решения, въпреки че не можеше и не се очертаваше да се формира правителство, но започна да хваща някакъв корен усещането, че може да се говори и че има смисъл да се говори. За огромно съжаление, процесът както беше структуриран, на разглеждане на измененията в изборния кодекс, постави под съмнение и е на път да счупи този процес от наша гледна точка, на "Демократична България" и "Продължаваме Промяната", каза Иванов.

"Вчера в нарушение на правилника не просто бе върната възможността алтернативно да се използват хартиени бюлетини, беше направен един доста голям пакет от изменения в кодекса, който може да бъде характеризиран като доста амбициозна реформа на изборния процес. Това се случи без диалог, без необходимото обсъждане на всички аспекти, които бяха вчера на правна комисия - някои от тях очевидно излизащи извън предмета на първоначалния законопроект, очевидно отменящи неща, които се обсъждат в българското общество от много време и сега в рамките на едно среднощно заседание със силата на едно мнозинство, което отказва да дебатира. С ритник буквално бяха премахнати неща като например район "Чужбина". Район чужбина е нещо, което се обсъжда в българското общество от много години. То не може да бъде изхвърлено през прозореца за една нощ. Просто не се прави така и след това да говорим, че сме за диалог", обясни той.

Лидерът на ДБ призова към диалог и изслушване на всички предложения и текстове, които се отправят. 

"Искам съвсем с уважение към всички аргументи по всички отделни текстове и предложения, които бяха направени, защото всяко нещо има някакви аргументи и съображения, и те трябва да се слушат внимателно. Искам да обърна внимание, че отново сме на някакъв кръстопът относно това дали наистина ще може да установим някаква атмосфера на диалог или просто ще се състави поредното мнозинство, което ще си прокара каквото си реши, както сме го виждали многократно досега".

Още по темата: общо новини по темата: 82
27.01.2023 »
24.01.2023 »
24.01.2023 »
23.12.2022 »
23.12.2022 »
23.12.2022 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: