Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Христо Грозев: Има обективна информация за опит за покушение срещу мен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:37 / 21.02.2023Коментари (0)271
© NOVA
Беше ми забранено да присъствам на церемонията за наградите БАФТА заради опасност и за останалите. Все пак, там присъства елитът в киното и представител на кралското семейство - принц Уилям, който е патрон на събитието. Това каза в ефира на NOVA разследващият журналист Христо Грозев, когото лондонската полиция не допусна до церемонията.

"Не съм запознат подробно с информацията, с която разполага полицията в няколко страни в Европа. Факт е, че има активно следствие, разследване на опит за покушение. Очевидно, нито ми е дадена пълна информация по темата, нито аз мога да я споделя. Самият факт, че дори английската полиция е посъветвала организаторите на събитието БАФТА да не бъда допуснат, показва, че има такава обективна информация", обясни той.

Във връзка с наградите "Оскар", той обяви, че ще присъства на събитието на 20 март. "През последните 40-50 години в САЩ не е имало опити за покушение на руските служби, докато, за съжаление, в Англия имаше успешни такива", допълни Грозев.

Журналистът не вижда сценарий за мир без загуба на Русия във войната. "Единственият алтернативен вариант за край на конфликта би бил, ако има вътрешен преврат в Русия. Например, икономическият елит в страната да си оформи нещо като елиминиране на върхушката на Путин", е мнението му.

По думите му вътрешнополитически движения в Русия ще сложат край на войната преди да има реална чисто военна загуба от руска страна. "Реалният ефект на санкциите върху джоба на средния сравнително беден руснак ще се усети в средата на тази година", каза Грозев.

Той обясни, че по информация, която получава от източници, близки до Кремъл, е имало желание Русия да си създаде някакъв друг символ на победа - чрез бомбардировки на гражданска инфраструктура да се образува нов поток бежанци към Европа, за да бъде Евросъюзът уморен от помощта към Украйна и да започне натиск върху Зеленски.

Грозев предупреди, че започва реална военна помощ на Русия от Китай. "Това е сериозно притеснение. Мисля, че следващите няколко дни ще видим доказателства от американска страна. Това е основното притеснение в Белия дом по отношение на войната. Става въпрос основно за предоставяне на липсваща електроника. Китай е готов дори да даде ракети, ако се стигне дотам", подчерта той.

Още по темата: общо новини по темата: 29
03.05.2023 »
27.04.2023 »
24.04.2023 »
21.04.2023 »
13.03.2023 »
20.02.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: