Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотели край морето са изправени пред масови фалити
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:32 / 02.01.2021Коментари (4)575
© Blagoevgrad24.bg
Хотелиери в курортите край Варна предупреждават за масови фалити и съкращения на служители, ако държавата не подпомогне сектора, който работи сезонно. Те настояват за допълнителни икономически мерки за компенсиране на собствениците, които не могат да се възползват от помощта на държавата, предава БНТ

Станислав Стоянов е сред собствениците на хотели в курорта "Златни пясъци", които работиха това лято. Заради пандемията обаче хотелът му е работил едва с 30% от капацитета си и почти на загуба. Сега хотелиерът няма с какво да покрие разходите си и вноските по кредитите.

"Правителството, което трябва да направи като мерки - да се стимулира с финансова ваканция кредитното обслужване, съответно на местно ниво има такси, които могат да се разсрочат, могат да се облекчат сроковете за плащането на данъци, казва Станислав.

Хотелиерът прогнозира, че следващото лято ще е още по-трудно. Заради пандемията все още няма никакви ранни записвания.

"Няма организирани чартърни полети, там стоят много неизвестни, туроператорите не смеят да вземат някакви прогнозни мерки, не смеят да оферират ранни записвания", казва още Станислав.

Най-голямата надежда на туристическия бранш е ваксината срещу COVID-19. Ако тя е ефективна, фалити в туризма може и да няма.

"Достатъчно хора да се ваксинират, да отмине тази пандемия и разбира се да се следи за качеството на туристическия продукт, което в резултат на тази пандемия доста се повиши", коментира професор Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

През тази година ранните записвания ще отстъпят място на резервациите в последната минута.

"Ако записванията в последната минута са били някъде около 30 процента от всички резервации, предстоящият сезон те ще бъдат 60, 70 процента, защото хората изчакват да се убедят, че всичко ще се нормализира", прогнозира Маринов.

Тази година отново ще се разчита на българските туристи, които през миналото лято преоткриха страната ни като дестинация.

Според Стоян Маринов не трябва да обръщаме гръб на българския пазар. Макар и малък, той е важен и бихме могли да го използваме, особено за разширяване на туристическия сезон, особено по линията на спа и здравния туризъм.

Според хотелиерите обаче са нужни най-малко 3 години, за да се възстанови напълно туристическият бранш след пандемията.

Още по темата: общо новини по темата: 299
10.07.2021 »
20.02.2021 »
22.10.2020 »
12.10.2020 »
08.10.2020 »
01.10.2020 »
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази година отново ще се разчита на българските туристи, които през миналото лято преоткриха страната ни като дестинация Е, изглежда българското население е само 20-30% от общия брой туристи? няма да е достатъчно секторът да остане отворен. Правителствата на всички държави биха знаели предварително за тези разходи.
0
 
 
Много ще помогне на бранша и да е по-евтино да отседнеш в 5* хотел на Обзор, отколкото в 5* в Куба, заедно с полетите и трансферите. Само казвам де, не е задължително. Защото през миналата година бяха на кантар цените.
0
 
 
СУПЕЕЕЕР !!! Да се руши бетонната българска джунгла. .
0
 
 
Цял живот ще ги мислим. Като фалират,хотела ще го купи друг. Персонала останал без работа при фалиралия ще почне при новия.Ако е ипотекиран и го вземе банката кредитор,ще го продаде на друг. Не може държавата да мисли за всички частници извършващи услуги. От къде да ги подкрепи ? Да печата пари и да им кара туристи ? Ай сиктир...все едно не знаем на кой са хотелите по бетономорието. Да фалират! Морета има и другаде.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: