Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гълъб Донев: Неверни и манипулативни са твърденията, че 13 000 държавни служители са освободени от служебните кабинети
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:11 / 17.10.2023Коментари (0)368
©
"Разпространените от Министерския съвет твърдения, че служебните правителства под мое ръководство са "отстранили" над 13 000 служители са неверни и манипулативни". Това се казва в позиция на Гълъб Донев, началник на кабинета на президента и служебен министър-председател от 2 август 2022 г. до 6 юни 2023 г., разпространена от прессекретариата на държавния глава.

"Всяка обективна информация за движението на служителите в администрацията следва да съдържа основанията за прекратяване на правоотношенията. Разпратените до медиите "справки" не само, че не отговарят на истината, но и включват всички напуснали по свое желание, преместили се в други администрации, упражнили правото си на пенсия, или са били временно заети на граждански договори, чийто срок е изтекъл и др. Нещо повече – включени са и държавните дружества, както и членовете на политическите кабинети, които естествено си тръгват с всяко правителство", се пояснява още в позицията на Донев.

"Управленското безсилие тласка правителството "Денков" в грешна посока. Протестиращите земеделци не са "терористи", енергетиците не са хора, "които протестират срещу себе си", а в служебните правителства никой не е "подписвал с кръв" да гони хора от администрацията, както се настояваше на едно партийно заседание", посочва Гълъб Донев.

"Напротив, работихме само и единствено да преведем страната през кризите, в които управляващите тогава я вкараха и изоставиха. И успяхме. Видно бе по цените на горивата, по енергийната диверсификация, по подготвените закони, по овладяването на ръста на цените, по прекратяването на Механизма за сътрудничество и проверка и т.н. Неслучайно нивото на доверие, с което си тръгна служебният кабинет, е и остава недостижимо за сегашния. Но има нещо по-притеснително. В българската политика манипулациите са отдавна използван прийом, за съжаление. Но когато се разпространява официално от най-високо ниво - от министър-председателя - то лъжата придобива статут на държавна политика", завършва Донев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Двойно убийство в Пловдив!
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: