Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Готова е психиатричната експертиза на обвиняемия за убийството в парка в Добрич
Автор: Петър Дучев 12:14 / 22.04.2024Коментари (0)799
©
Ясни са резултатите от назначената от Окръжна прокуратура - Добрич съдебно-психиатрична експертиза на 31-годишен мъж, задържан във връзка с разследване за убийство на мъж, починал след намушкване в парк в града. 31-годишният Марин Добрев е вменяем и може да носи наказателна отговорност, такова е заключението на специалистите, съобщиха от прокуратурата.

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно. В хода на действията, предприети незабавно за изясняване на ситуацията, става ясно, че съпричастност към престъплението има Марин Добрев. Той е задържан първоначално за 72 часа, а в последствие по искане на Окръжната прокуратура, Окръжен съд – Добрич определя мярка за неотклонение "задържане под стража“ за 31-годишния мъж.

Поради наличието на данни, че същият страда от психично заболяване, е назначена съдебно-психиатрична експертиза. Изследването е готово и заключенията на експертите са, че към момента на убийството, Марин Добрев е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, той би могъл да носи наказателна отговорност за тях.

Работата по случая продължава. Във връзка с разследването има назначени също ДНК и видео техническа експертизи. Очакват се тяхното изготвяне и заключенията от тях с оглед продължаващата работа по случая.

Информацията бе предоставена на медии в Добрич от административния ръководител на Окръжната прокуратура Радослав Бухчев на специален брифинг, след разрешение на наблюдаващия случая прокурор.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: