Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Готов е филмът за Ботев, финансиран с народни пари!
Автор: Цвети Тончева 17:10 / 04.01.2022Коментари (8)359
Готов е филмът за Ботев, който е финансиран с народни пари, съобщи за Plovdiv24.bg кметът на Калофер Румен Стоянов. "Когато миналата година ме глобиха заради леденото хоро, народът скочи и събра дарения в размер на над 130 000 лева“, обясни кметът.

"Дарихме тези пари за игралния филм за Христо Ботев на режисьора Максим Генчев“.  Така че смело двучасовият игрален филм може да се нарече "народен“, каза още Румен Стоянов. Част от филма се спонсорира и от БНТ.

Ролята на Ботев изпълнява актьорът от Бургаския театър Деян Жеков. Премиерата на филма в София ще е в навечерието на 3 март 2022 година. В Калофер продукцията ще бъде представена за първи път през юни. Група от калоферци ще присъства задължително и на премиерата на филма в София.

"Тази година Леденото хоро в Калофер ще се проведе както обикновено. Никой не може да спре традицията“, каза още кметът. Градчето и околностите му вече са заети от туристи от цялата страна и извън нея, за да наблюдават атракцията.

"Надяваме се всички те да присъстват и на официалното отбелязване на 174-годишнината от рождението на Христо Ботев, ще бъде отбелязано на 5 и 6 януари в Калофер“, каза Стоянов.

Официалното честване ще започне в 17.00 часа с поклонение пред паметната плоча на родното място на поета революционер на аязмото на храм "Света Богородица“, след което ще има празнични илюминации на мемориалния комплекс "Христо Ботев“.

На 6 януари тържествата ще продължат в 11:30 часа с полагане цветя на пред паметника на майката на знаменития национален герой Иванка Ботева в НМ"Христо Ботев“ и рецитация на стихотворението "Майце си“.

На мемориалния комплекс ще се състои традиционният митинг поклонение, ще бъде произнесено слово за Ботев и ще бъде поднесен гирлянд на славата пред паметника на загиналия български революционер.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Свобода и свободия са две различни неща!
на 09.01.2022 г.
0
 
 
Може ли такива дебилни коментари да има... Единия обявява Ботев за престъпник и за Малдивите ми говори, другия на ваксини го обърна, много тъп народ, заслужаваме си съдбата, не направих грешка като се предадох и се махнах, още по-зле ще става!
-2
 
 
Колкото и да се мъчи да се махнем от МИНАЛОТО СИ, толкова има шматароци да ни връщат назад..... Кой е ботьоф???? Сигурно и за ББ, КАРАКАЧАНИ, СИМЕОНОВЦИ, ЯНЕВЦИ след 150 години ще викат, че са били герои, ноооо само ние си знаем..... Това ботката, Василъ и другите отрепки са били клоаката на обществото тогава, нямали са 2 лева да се обръснати.... Ходили да убиват.... НИЕ сега ги възпяваме.... ХАХАХА..... Дайте да стигаме ДУБАЙ, Хонг Конг, Малдиви..... Стига глупости
на 04.01.2022 г.
-3
 
 
Ганя пак събира пари за глупости, вместо да се ваксинира. Гиди тъмни балкански субекти.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кюстендилска пролет
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: