Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Главният прокурор Иван Гешев се срещна в Хага с президента на Евроюст Ладислав Хамран
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:53 / 14.10.2022Коментари (0)285
©
Днес главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с президента на Евроюст Ладислав Хамран, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Повод за срещата е оптимизиране работата на българското Бюро в Евроюст с цел постигане заложените приоритети - противодействие на трансграничната престъпност и ефективно подпомагане на европейските държави при водени разследвания.

На срещата присъстваха заместникът на главния прокурор Десислава Пиронева и представителят на България в Евроюст Елка Ваклинова.

Ладислав Хамран изрази своите притеснения по отношение на процедурата по избор на представители в българското Бюро с оглед на факта, че незапълненият състав на нашето представителство в Евроюст създава реални рискове за обезпечаването на съвместни разследвания на българската прокуратура и други държави членки на ЕС.

Значителният обем на дела бе посочен от г-н Хамран като фактор, който предполага бързата реакция на националните власти при започване на процедурата по избор на представите на България в Евроюст в спешен порядък с оглед успешното обезпечаване на работния процес.

Главният прокурор разясни на президента на Евроюст законодателни промени, приети от 47-oто Народно събрание, по отношение на процедурата по избор на българските представители, която вече е значително по-сложна от действаща до момента. Иван Гешев увери своя колега за желанието на българската прокуратура и компетентните институции за изпълнение на ангажиментите на страната ни и предприемането на действия с оглед успешното завършване на процедурата и запълване кадровия капацитет на българското Бюро в Евроюст. Главният прокурор изрази разбирането на българската прокуратура, че това е нарушило ритъма на работа на българското Бюро и същото има своите негативни проявления върху партньорството между българските национални власти и Евроюст.

Иван Гешев и президентът на Евроюст Ладислав Хамран заявиха своето удовлетворение от изграденото доверие между двете институции, в духа на професионализма и общото желание за постигане на високи резултати в съвместните разследвания на престъпления с международен елемент.

Срещата между двамата е в рамките на посещение на главния прокурор Иван Гешев в гр. Хага, Кралство Нидерландия, за участие в 16-ата среща на Консултативния форум на главните прокурори на държавите членки на ЕС, който се провежда в периода 13 -14 октомври 2022 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: