Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гешев към Демерджиев: Филмът може да се превърне в сериал
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:09 / 18.03.2023Коментари (0)311
©
Прокуратурата много често изнася информация в аванс, а след това няма резултат, разследванията са саботирани. Това коментира служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред "Дарик" във връзка с пресконференцията на главния прокурор Иван Гешев от четвъртък, по време на която той разказа как е цел в заговор между олигарси, мафията и журналисти и бяха разпространени записи, намерени на флашки в дома на обвиняем.

Още вчера Демерджиев нарече случващото се "филм или сериал" и коментира, че главният прокурор не може да е жертва, той има всички лостове да реагира, ако има някакви заплахи, има всички инструменти да защити и себе си, държавата и правовия ред. И днес министърът подчерта това и посочи, че говоренето на Гешев е било по-скоро политическо, отколкото на магистрат. "За мен е изключително странно, главен прокурор, вътрешен министър да излязат и да се оплакват, че са обект на заплаха, репресия", каза той.

"Отговорността към разследването трябва да е водеща", коментира още Демерджиев, критикувайки по този начин изнесените от прокуратурата данни. "Редно е информацията да се изнесе, когато няма какво повече да се прави (по разследването, б.а.)", допълни той. И призна, че се е случвало и той да саботира разследване на незаконна миграция, изнасяйки данни в парламента, за което съжалява.

Министърът се оплака и че след този случай, обявен от прокуратурата онзи ден, МВР е получило още хора, които да охранява. "И до днес МВР охранява едни много интересни свидетели. Някои ги наричат кошаревски, те имат публично известни прякори. Денонощно ходят с тези хора, включително в заведенията, унижават се да стоят до тях и да ги пазят, защото така е разпоредила прокуратурата", коментира министърът, без да навлиза в подробности. По думите му той няколко пъти е настоял прокуратурата да преразгледа постановленията си за охрана, но това не е направено, пише "Сега".

Междувременно Гешев даде интервю за БГНЕС, в което защити помпозната си пресконференция и се оплака, че никой не й е обърнал подобаващо внимание. "Какво би станало, ако в Италия или в Германия, се види това, което българските граждани видяха в четвъртък, а именно - срастването, симбиозата на криминални авторитети, които навремето наричахме мутри, осъдени лица, лица, осъдени от Интерпол, лица, които наричат себе си "журналисти", "публични личности" и "публични организации", за които не бих използвал думите "партии". В тези държави най-вероятно би избухнало нещо с размерите на "Уотъргейт"", посочи той, пропускайки, че на записите дори не е направена експертиза. 

По повод на коментара на Демерджиев, че не иска да участва във филми Гешев казва: "Не желая да коментирам министър Демерджиев, единствено и само защото имам разбиране за държавност и уважавам българските институции. Не бих си позволил да коментирам която и да било българска институция, или нейните ръководители, освен в краен случай. Ако трябва да влезем в тази стилистика, не може да е филм - да се предлагат 400 хиляди евро за отстраняване на висшестоящ полицай, а ти си министър на вътрешните работи. Не мога да възприема това като филм, ако трябва да използвам тази лексика".

Главният прокурор предупреди, че филмът може да се превърне в сериал. "Ако използвам неговата стилистика, наистина може да стане сериал, най-малкото защото колегите представиха една малка част от запис с дължина час и половина, която според тях е най-интересната. Но съм сигурен, че има доста по-интересни части", каза Гешев.

Колкото до заплахите към самия него, Гешев казва, че за разлика от повечето български граждани, има охрана, "а и в крайна сметка никой не ме е карал да ставам главен прокурор. (...) Аз съм с произход от македонския край и аз не бягам, аз се бия".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: