Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Пеев, РВД: Новият портал за полетна информация BULATSA е без аналог в света
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:52 / 20.12.2022Коментари (0)218
© Фокус
Новият портал за полетна информация на ДП РВД (BULATSA – Flight Information Portal) бе представен пред вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, а на събитието бяха демонстрирани възможностите му, предаде Агенция "Фокус“.

"Порталът е без аналог в света и в него е събрана цялата аеронавигационна информация, като въздушното движение в реално време, детайли за конкретен полет, метеорологични данни и други, допълни Пеев.

"Системата ще помогне на нашите клиенти. Тя е ориентирана към нашите клиенти. Ние имаме достатъчно системи, които ни помагат да гарантираме безопасно въздушно движение. Тя е насочена към различните потребители авиационни, като започнем от авиокомпании, ползватели на малки самолети, летища, ВВС и още други потребители. Тя дава една интегрирана информация, голяма по обем във вид, удобен за ползване, което да им позволи те правилно да планират и изпълняват своите полети, а съответно тези, които са на земята, да получават достатъчно информация, включително метеорологична, забрани във въздушното пространство, за да може безопасно и ефективно да изпълняват своите полети. Това е целта. Системата е ориентирана към нашите клиенти. Затова казваме, че тя повишава безопасността, защото когато човек има нужната информация и знае как да борави с нея, то тогава изпълнението и провеждането на даден полет е много по-ефективно и безопасно. Затова казваме, че когато се инвестира в безопасност, това е най-ценната инвестиция. Безопасността е на първо място, когато обслужваме въздушното движение“, заяви още Пеев.

На въпрос на журналист кога ще е достъпна за смартфоните, за всеки един от нас, Пеев отговори, че тя вече е достъпна. "Със съответните разбира се регистрации, които са ясно описани в сайта. Така че всеки може да посети сайта на BULATSA и там ясно са указани методът и стъпките, които трябва да направи човек, за да се регистрира. Всеки гражданин може да направи тази регистрация и да я ползва информацията безплатно“.

Пеев обясни, че са започнали с повече професионално съдържание на сайта, то е разработено съвместно с авиационните потребители и е насочено към тях, но следващата година ще продължат с разработката и ще бъдат добавени функционалности, които са насочени към обикновени хора в по-популярен формат и вид.

Министър Христо Алексиев допълни, че порталът няма аналог в света и ще доведе до по-голямо ниво на сигурност и безопасност. Той благодари за положените усилия и допълни, че този портал е доста по-добър от "флайт радар“. "Използваме математически прогнози и правим кадрово осигуряване, за да покрият операциите във въздушното движение. Ние отчитаме конфликти зони на територии далечни от България, но които имат фактор върху движението в нашето въздушното пространство. Обезпечени са сектори България и Турция които обслужват без закъснение.“






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: