Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Костов погва корупцията по високите етажи на властта
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:38 / 19.03.2015Коментари (0)223
©
Ръководни кадри от Главна дирекция "Национална полиция" ще бъдат пренасочвани към областните дирекции и районните управления, където е фронтовата линия за борба с престъпността, обяви главният секретар на МВР Георги Костов. Организационните промени в МВР предвиждат по-малко директори и повече оперативен състав. Целта е да няма служители на МВР, които безцелно да стоят по кабинетите.

"Приоритети ще бъдат противодействието на корупцията, включително и по високите етажи на властта, както и престъпленията, които ощетяват бюджета - контрабандата, ДДС измамите", заяви Костов.

Той намекна, че не е доволен от работата на полицията във Варна, която е на последно място по ред показатели. Наскоро в града беше разбита банда за мокри поръчки, дрога и рекет с ръководител Радослав Калчев-Черния Роди, но операцията бе проведена от спецпрокуратурата и столични полицаи.

"Във варненската дирекция на МВР има проблеми. Създала се е благоприятна криминогенна среда. За да си на последно място, очевидно има проблем. Всички тези неща ги знаем - море, курорт, гастрольори, но обективният въпрос е защо тогава в Бургас нещата не са така", каза Костов. От август 2014 г. до назначаването му за зам.-главен секретар през ноември той бе шеф на полицията в Бургас.

В новия си кабинет Костов е взел само икона, подарък от сержант от Благоевград, който има зад гърба си две изложби, и календар на специализираните полицейски сили в Бургас. Над бюрото си е сложил картина на Капитан Петко войвода.

Костов е дългогодишен служител на отдел "Убийства" в столичната полиция. Познава всички шефове в София и в страната и няма нужда тепърва да влиза в контакти с тях.

"По последните убийства, които станаха в София, включително и на сем. Дамянови работата ни продължава", каза Костов. Според него за борбата с поръчковите убийства формулата е превенция. МВР ще работи с целия си ресурс, за да разкрие убийците, увери Костов.

До края на месеца ще бъде готова и новата структура на ГДБОП, която вече се върна в МВР след последните промени в закона. Тя ще бъде с по-малко служители, отколкото те са били преди службата да се влее в ДАНС през 2013 г.

Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: