Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Кадиев: Възможно е преминаването на "Лукойл" под държавен контрол, но към момента не е нужно
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:26 / 05.12.2022Коментари (0)191
© БНТ
Възможно е преминаването на "Лукойл" под държавен оперативен контрол, но към момента не е нужно. Това заяви в ефира на БНТ Георги Кадиев - председател на ПП "Нормална държава".

"Това ще стане нужно в момента, в който “"Лукойл" откаже да преработва не само руски петрол. Те могат да преработват и друг петрол при определени настройки, а могат и да преработват по-малко руски петрол - около 1/3 от капацитета на рафинерията, така че да обслужват само българския пазар. Но "Лукойл" казва, че няма да направи това - или ще работи с пълен капацитет и ще изнася, или изобщо няма да работи. Ако се стигне до това - рафинерията да не работи, българското правителство може, както в Италия, да поеме оперативния контрол", обясни той.

Според него с тази стратегия "Лукойл" изнудва държавата, което е разбираемо, защото е частна фирма, която гони интереса си.

“Нашият интерес е те да произвеждат максимално. Първо ще има дизел за българския пазар, който на практика е само от "Лукойл". Второ, ще можем да изнасяме за Украйна, което правим и в момента. “Лукойл" около 700 хил. тона на месец, от които 250 хил. са за българския пазар и приблизително 90 хил. отиват за украинския пазар. Достатъчно много фирми продават в момента в Украйна и правят с надценки там, което им позволява да държат малко по-ниски цени в България", обясни още Кадиев.

На въпрос защо Нидерландия отново ни е препънала по пътя към Шенген, Кадиев отбеляза, че нидерландското правителство поставя пред нас практически неизпълними изисквания.

"Когато те решат, че в България няма корупция, тогава ще ни пуснат - тоест няма нещо, което да направим. Това не означава, че нямаме вътрешни проблеми, но не мисля, че сме по-зле от Румъния в това отношение. Според мен това е грешка на холандското правителство, но очевидно това е техен вътрешнополитически дебат", допълни той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: