Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Гьоков: БСП подава сигнал в прокуратурата срещу МС за незаконно разходване на европейски средства
Автор: Рени Томович 11:45 / 26.01.2023Коментари (0)434
©
Политиката на БСП категорично включва безкомпромисна борба с корупцията. Това ни накара като парламентарна група, веднага щом узнахме за неправомерни действия, които навявята на мисъл за измама и корупция, да информираме прокуратурата. Това каза пред журналисти в Народното събрание народният представител от "БСП за България“ Георги Гьоков, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Сигналът от народните представители от "БСП за България“ е относно действия на служебния заместник министър-председател по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров по реализиране на инвестиции и изразходване на средства по Плана за възстановяване и устойчивост на Република България в частта му в компонента "Социално включване“ и е във връзка с решение на МС 1023 от 15 януари 2022 г. Внесен е в прокуратурата на 25 януари тази година. В сигнала са фактите, които са ни станали известни и които според нас потенциално са незаконносъобразни – незаконно разходване на публичен ресурс, в случая на европейски средства“.

И държавата, и общините имат помещения, които от години стоят празни, търсят се възможности за тяхното използване и няма логика, няма и необходимост държавата да похарчи огромно количество средства не за подкрепа на социалната икономика, а за закупуване на имоти, при условие, че нейните имоти пустеят в различни градове на България, обясни Гьоков. "В противовес на всичко това 2 милиона 180 хиляди и 300 лева от средствата са дадени за закупуване на имоти в Пловди,в Бургас и Габрово. Решението е на служебното правителство, което дава правомощия на министъра на труда да закупи три недвижими имота от частни субекти.“

Въпросите са: На първо място, защо социалното министерство се насочва към закупуване на имоти от частни субекти, а не търси държавни или общински, които да придобие безвъзмездно?, питат от БСП. "Какво налага харченето на проектни ресурси за купуването на помещения, при условие, че има подходящи и свободни помещения държавна собственост? Отговорът е един – при държавните имоти няма комисионни“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: