Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Гьоков, БСП: Нужна е лява партия в управлението
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:15 / 18.09.2022Коментари (0)186
©
Социалните мерки, с които всички сега се хвалят, залегнаха в споразумението и се изпълниха благодарение на БСП, съобщават от пресцентъра на партията. 

"Има няколко причини, поради които целим добро представяне на тези избори. Във време на кризи, едно управление без лява партия, трудно ще прекара хората през зимата. Всички сега, които бяха част от коалицията, се хвалят със социалните придобивки, които получиха българите и социалната програма на правителството. Но ако погледнете програмата им преди изборите, тези социални мерки не фигурират там.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в Стара Загора Георги Гьоков в ефира на Нова телевизия.

По думите му социалните мерки се дължат на правителството, но са залегнали в коалиционното споразумение благодарение на БСП и са се изпълнили отново благодарение на БСП, заради огромния труд и работа, която от левицата са положили.

В предаването “Събуди се“ Гьоков обясни, че е изумен как служебният министър на финансите, който е бивш зам.-министър в редовното управление, сега плаши българския народ с бюджетен дефицит. "Ние изпълнихме мощна социална програма, която струваше 22-23 млрд., но те са съобразени с бюджета, така че пари има. Те ще дойдат от повишена събираемост на данъците и от спиране на кражбите“, категоричен е социалистът и добави, че пари трябва да има не само да се изплатят пенсиите, но и да бъдат увеличени.

"Още от 1-ви януари 2023 г. трябва да се направи преизчисляване и да бъде изравнен коефициентът, за което трябва Народно събрание. Идеята на последното редовно правителство беше от 1-ви октомври пенсиите да бъдат изравнени, за да има справедливост, това ще засегне около 1/3 от българските пенсионери“, заяви Георги Гьоков и обясни, че предложението на левицата е минималната работна заплата да е 850 лв. и да е 50% от средната, въпросът е от кой период да се взема.

"В публичното пространство по време на избори се хвърлят какви ли не информации“, коментира социалистът във връзка с твърденията за бившия шеф на ВМЗ “Сопот“ Иван Иванов. "Представете си, че информацията, която сега се предоставя след време контролните органи установят друго и кажат, че не е вярна. Но приказките вече са хвърлени в публичното пространство и са повлияли на изборните резултати и тогава изборите са манипулирани“, посочи той и допълни: "БСП не е лидерска и еднолична партия, тя съществува от 130 години. БСП остана единствената автентична лява партия в България.“

Още по темата: общо новини по темата: 634
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: