Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Георгиев: Продажби, пладнешки обири, откупи за къпални, това в СОС просто не се случва
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:27 / 28.07.2023Коментари (0)213
© Личен архив
Пълна лъжа е, че се разпродават ударно общински имоти. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет. "Лъжата на Борис Бонев лъсна много ясно. Той цитира за далавера сделка на Общински съвет от 2015 година. Сега сме 2023 година, аз съм първи мандат общински съветник. И тъй като в началото на мандата 2 години бях председател на Бюджетна комисия, след което колегата Стефан Марков бе избран за такъв, за тези 4 години, в резултат на десетки случаи на разправии дори в Съвета, те са документирани, има ги на записи, излъчват се онлайн, над 150 са сделките, които със Стефан Марков и колегите ми сме върнали за нови оценки. Така, че в общинската хазна документирано, доказано според протоколите, са постъпили близо 4.4 млн. лева. Това е точната сума, която изчислих към днешна дата. Вижда се дневния ред, обвиненията за разпоредителни сделки, и да, има много сделки за наеми, ами вижте дневния ред – те са наеми на бюфети. Да оставим учениците без бюфети на училище ли? Това не е сериозно. Продажби, пладнешки обири, откупи за къпалнята "Мария Луиза“, каквито г-н Бонев предложи през февруари месец да платим, за да си откупим къпалнята, в този Общински съвет просто не се случват. И това, уверявам ви, води до натрупване на врагове", добави Георги Георгиев.

По думите му, борбата със злото изисква ежедневни усилия по конкретните далавери.

"Някой, под предлог, че иска да свърши нещо хубаво, да речем иска да върнем къпалнята на софиянци – звучи страхотно. Само, че връщането на къпалнята на софиянци, ако означава ние да платим десетки милиони на Румен Гайтански, за да откупим къпалнята, веднага като юрист ви казвам, че това всъщност е осребряване на една схема, в която в мъртва хватка е хваната София през 2003 година по времето на Софиянски, при прехвърлянето на къпалнята в една частна фирма. И днес, ако приемем тезата на Борис Бонев, ние трябва да платим десетки милиони откуп за нещо, което е наше така, или иначе. Аз с това не съм съгласен. Така, че битката е ежедневна, натискът не е никак малък, в крайна сметка за това са ни избрали хората – да си опичаме акъла и да не се поддаваме на натиск.

Ако трябва да продължа нещо, със сигурност има много неща за продължаване. Много активен контрол върху това как се изпълнява програмата за тротоарите бих упражнил, защото ресурсът наистина е много голям и много очакван от гражданите. На второ място, аз бих вдигнал темпото на строителството на паркингите в квартали. Знаете, по една програма, която предложихме с колегите от ГЕРБ, преди повече от две години и половина се прие тази възможност. В момента завършваме, буквално до седмица ще е готов първият и най-голям такъв паркинг в "Надежда“ – между 3 блока, в близост до метростанцията на "Кирил Дрангов“ се изгради най-големият паркинг с 310 паркоместа за живеещите наоколо. Започнахме в "Слатина“, за съжаление със забавяне, на пазара "Ситняково“ до румънското посолство по проект за 160 автомобила със спортен комплекс на последното ниво, т.е. със спортно игрище, така че да могат моите хора в София да имат такива игрища, каквито сме виждали по филмите. Не успяхме по моите стандарти да се справим с другите два паркинга: в "Студентски“, за който бяхме обявили конкурс, но предходен, един от многото областни управители на София, върна решението и едни имоти; в "Младост“ търсим инвеститор още", каза Георгиев. 

Това са все проекти, които ги има на терен.

"Бих продължил да подкрепям може би най-голямото градско събитие - фестивала 3D мапинг, фестивала LUNAR, който се проведе и тази пролет през май месец под мой патронаж. Основната заслугата е на двамата организатори, които са много талантливи наши артисти, спечелили на времето такъв конкурс на Брандебурската врата за 3D мапинг шоу, които дойдоха преди две години и половина в моя кабинет, разказаха ми за идеята, започнахме оттогава с подкрепа от Столична община и 500 000 граждани тази година посетиха различните инсталации, над 20 инсталации в целия град. Това е изключителен успех за града, защото създава чувство за общност, създава възможност за забавление на гражданите, дава поле за изява на младите артисти, има изключително важен ефект върху общинската икономика, защото всеки си е купил по вода, бира, чаша вино вечерта, обикаляйки по различните инсталации, останала на някой от заведенията да речем. Увеличихме градския транспорт да работи до късно и т.н. Иначе, с по-големи темпове бих въвел, макар че Общински съвет е много ограничен с тази посока, още по-строги и ясни правила за ремонтите и за контрола, ефективния контрол и здравата ръка, която общината може и трябва да упражнява", добави Георги Георгиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Намерено е тяло на мъж край Стара Загора, има задържан
Катастрофа с президента на Иран
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: