Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георг Георгиев: Президентът иска упорито да ни дистанцира от ЕС и НАТО
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:36 / 15.07.2023Коментари (0)213
© БГНЕС
Прокремълската пропаганда, която идва от президента Румен Радев е опасна и вредна за държавата. Това заяви в студиото на БНТ бившият зам.-външен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

"Президентът Радев иска упорито да се дистанцира от всичко което прави нашата държава - последователен и реален партньор в НАТО и член в ЕС. Опитваме се да не се изразя прекалено крайно, защото смятам, че българската политика няма нужда от това противопоставяне. Президентът обаче го прави осъзнато и нарочно, и с определена цел, тази прокремълска пропаганда, която излиза от него и неговата администрация, защото и свързани с него други представители упражняват такъв тип говорене, е много опасна и вредна за държавата", каза Георгиев.

И ако държавният глава, който трябва да е обединител на нацията и не само и да излъчва сигнали на най-високо ниво идващи от България, си позволява по подобен начин да петни репутацията на държавата ни - това вече не е проблем само на България, но и в целия регион в който искаме да се разположим като фактор на стабилност, добави още Георгиев.

По-рано днес от президентството разпространиха позиция на президента относно войната в Украйна. Според нея конфликтът между Москва и Киев няма военно решение.

За предстоящите избори

В ГЕРБ вървят все още номинациите за общински съветници и кметове, каза Георг Георгиев.

"Не бих се дистанцирал от твърдение, че ще имаме собствен кандидат за кмет", уточни той, но не отрече напълно, че е възможно да бъде подкрепена кандидатурата на Вили Лилков издигнат от инициативен комитет.

С цялото ми уважение към проф. Лилков, работил съм с него, но все пак считам, че партията ни ще има и свои лица, каза още Георги Георгиев.

По думите му, ГЕРБ-СДС не биха подкрепили кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София:

"Васил Терзиев не виждам коя демократична партия би го подкрепила, на база на неговото минало. Доста са въпросителните около потеклото и началото на бизнеса на този млад българин".

По думите му, сигналите които излъчва Васил Терзиев били противоречиви.

Георг Георгиев коментира и защо ГЕРБ-СДС получи най-много председателски места в парламентарните комисии през тази седмица.

"Партиите, които подкрепят евроатлантическата политика на кабинета логично избраха председателите на комисиите. ГЕРБ-СДС като първа политическа сила смятам, че е нормално да вземе най-много председателски места", коментира още Георгиев.

По думите на бившият зам.-външен министър бившият премиер Бойко Борисов напълно е заслужил позицията на председател на външната комисия към парламента. Георгиев напомни, че България е покрила критериите за Шенген още през 2012 година. Технически обаче са сегашните проблеми, действително свързани с границите и вътрешната политика. Според Георгиев това се е случило през последните две години.

"До края на годината смятам, че може да бъдем пълноправен член на Шенген на два етапа. Първо въздушно, после морско и сухопътно", каза още Георгиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Брутално убийство в Силистра 
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: