Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ген. Мутафчийски с първа тв изява от доста дълго време, възмутен е
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:14 / 01.12.2022Коментари (4)228
© БНТ
Ние сме горди от това, което сме направили, и с чувство за изпълнен дълг, дори в най-тежките времена, които бяха през последните две години. ВМА доказа, че е сериозна институция със значение не само във военното здравеопазване, а и като сериозен стълб в общественото здравеопазване. Тя е последна институция при редица тежки заболявания. Това заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинската академия, по повод 131-та годишнина на Академията, в ефира на БНТ.

"Специалността военен лекар има ли желаещи – днес ще бъдат всички 116 курсанти. Първоначално имаше плах интерес към специалността, но сега всички 20 курсанти са заявили първо желание тази програма", обяви той.

"Трябва да си дисциплиниран, осъзнато да поемеш всички рискове, които би ти предложила професията. Младежите едва ли осъзнават всичко, което им предстои, но те са доказали, че са специални още от началото. Колко младежи според вас биха се заклели пред знамето да служат на родината? Винаги съм развълнуван, когато говоря с тях", каза още генералът.

Той сподели, че се е възмутил на думите на военния министър Димитър Стоянов, който е сравнил бойните санитари с баняджии.

На въпрос относно изводите от Ковид пандемията, той заяви, че тази битка не е в миналото: "Аз бих се спрял повече на изводите – дали си направихме изводи? Ще кажа какви са нашите изводи: въобще не е в миналото това, че огромни загуби в армиите може да се претърпят от инфекциозни заболявания. Така е било с испанския грип, така е било с коремен тиф и холера. Мислехме, че това е в миналото – не, не е."

Той припомни, че ВМА създаде диагностичен блок, залепен към инфекциозната клиника – пациентът не трябва да напуска болницата за рентген, скенер, изследвания.

"Трябва да сме готови за такива предизвикателствата. Предаването на вирус от човек на животно и от животно на човек е доказано в историята и има значението си в един епидемиологичен процес. С недоволство прочетох, че има класация за готовността на държавите в Европа за справяне с пандемия към настоящия момент и към бъдещето – ние сме на последно място", допълни още той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
жълтуто *наку*,тръгна ли за прутестъ в София,ще раздават пуканки на всички антиваксърчета,падраси от пълните проститутки,на дабълчета и останалата софийска планктонна офисна измет!Включи се,може да отскочиш и до ВМА на гости на Генерала,смрадлив боклук !
0
 
 
тъпото лайно *нако*,изявенот антиваксърче и лизач на мангъреца,защо не се навреш в кенефа,твое любимо място,и да се потопиш надълбоко!Изрод,благодарение на ТОЗИ ДОСТОЕН МЪЖ ние успяхме да преминем през ковид-изпитанието!Аз не забравям какви си ги писал,долин изрод!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 01.12.2022 г.
-3
 
 
Е, как бе - нали беше с тях! Как подсмърчаше около Боку, а - как шяхме да мрем като мухи, чували, ковчези.. В началото даже казвахте, че това е най-обикновен грип и ще отмине. А как сменяше мундирите си за пред телевизора! Поредният егоцентрик, който си мисли, че народа бързо забравя и той може да се самопохвали.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: