Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ген. Мутафчийкси с нов заместник във ВМА
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:55 / 12.04.2021Коментари (0)389
©
Полковник доцент д-р Иван Попиванов, д.м. е новият заместник-началник на Военномедицинска академия (ВМА) по учебно-научната дейност. Със заповед на министъра на отбраната той е назначен и за заместник-главен лекар на Въоръжените сили на Република България.

Той бе представен официално от началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS на редовния рапорт с ръководителите на отделните клиники и звена в лечебното заведение.

Полковник доцент д-р Иван Попиванов, д.м. завършва "Медицина" в Плевен през 1995 г. На кадрова служба в Българската армия е от 1994 г. От 2004 г. работи във ВМА, като последователно преминава през академичните длъжности асистент, старши асистент, главен асистент в катедра "Военна медицина".

През 2013 г. придобива образователна и научна степен "доктор" за защитен дисертационен труд на тема: "Превантивна военна медицина в Република България – организационни аспекти на епидемиологичната дейност".

От 2015 г. е доцент към катедра "Военна медицина". От 2019 г. е началник на катедра "Военна медицина". Има признати медицински специалности по "Епидемиология на инфекциозните болести", "Превантивна военна медицина" и "Обща медицина".

Научните му интереси са в областите превантивна военна медицина, епидемиология на инфекциозните болести и организация и тактика на военномедицинската служба, като има над 70 публикации в национални и международни специализирани издания и участие в учебници и учебни помагала. Участва като експерт в работни групи и комитети на НАТО, ЕС и МО. Преподава по епидемиология на инфекциозните болести на студентите и стажант-лекарите от Медицинския факултет на СУ "Св.Климент Охридски".

Член на Управителния съвет на Българското научно дружество по военна медицина и член на Българското научно дружество по Епидемиология на инфекциозните и неинфекциозни заболявания. Владее английски и руски език.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: