Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ за "Балкански поток": Правителството на Петков демонстрира въпиюща некомпетентност
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:19 / 02.08.2022Коментари (0)446
©
"Проектът "Балкански поток“ е изцяло реализиран в съответствие със законите и правилата както на ЕС, така и на България, както и след решение на българският парламент. Всичко, което е записано в документите е направено точка по точка.“ Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова.

"Правителството на Петков не изневери на себе си и на своя стил да управляват с лъжи, манипулации, да заблуждава българското общество. Броени минути преди да напуснат пределите на МС излязоха с прессъобщение, от което става ясно, че Петков е назначил две междуведомствени работни групи, които да направят проверка, свързани с "Балкански поток". Според тях тези групи са установили сериозни нарушения. Няма как две междуведомствени работни групи да изземват компетенциите на отделните институции в държавата. Вярно е че през последните 7 месеца правителството на г-н Петков демонстрира тотално незачитане на законите, институциите и Конституцията и въпиюща некомпетентност. Правовата държава за тях не означава нищо", каза още Петкова. И увери, че ГЕРБ никога не е подписвала неизгодни за България договори и документи.

"По отношение на пътната карта, Кирил Петков твърди, че хем я има, хем я няма, а това е паметна бележка и ги е яд, защото не можаха да извлекат нищо от тях. Ние никога не сме подписвали неизгодни за България документи и договори.

Поредната лъжа е, че са нарушени екологичните норми, но нищо не е нарушено и всичко е спазено, като няма нито едно нарушение. Когато става дума за трудово законодателство, ангажимент е на компанията, която изпълнява проекта и "Булгартрансгаз“ няма отношение, което очевидно не е ясно на Кирил Петков", заяви още тя.

Петкова припомни и решение на КЕВР в което е написано кои са необходимите приходи, за да може проектът да е икономически обоснован, като "Булгартнарсгаз“ реализира в пъти повече. "Финансирането на проекта е част от обществената поръчка, а ние имаме ангажимент да върнем през годините когато той работи.

Каквото и да каже Кирил Петков и правителството му, нито хората, нито институциите ще забравят какво причиниха, а именно въвеждане на държавата в хаос във всяка една сфера. Като е лош "Балкански поток“ защо прибраха 600 милиона от него. Тези хора за вредни за България и днес е един хубав ден, защото те си отидоха.

По отношение на интерконектора с Гърция, Петкова отчете, че години наред правителствата на Бойко Борисов са работили за неговото осъществяване, а Кирил Петков само за няколко месеца е съсипал всичко. "Тези които направиха нещо за реалната деверсификация на България са правителствата на премиера Бойко Борисов“, заяви още Петкова.

Томислав Дончев допълни, че правителството "Петков“ не е изневерило на стила си, в остър конфликт и разминаване с действителността. "Той си живее в собствен свят. Понеже имаше елементи на автореклама за доброто наследство, боя се че за него ще се говори дълго, защото щетите не могат да бъдат отстранени за ден или два. Например това за АМ "Струма“ ни връща 4-5 години назад и ще принуди България да връща милиарди“, допълни още Дончев по отношение на решението на Борислав Сандов взето в последните му часове като министър.

Петкова допълни, че деверсификацията за свежо ядрено гориво и преговорите с "Уестинхаус“ са стартирали много отдавна, като има подписан и документ, че това ще е факт през 2024 година и Кирил Петков не е допринесъл за нищо по тази тема.

Още по темата: общо новини по темата: 634
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: