Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ и РБ все пак ще съставят правителство на малцинството
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:27 / 30.10.2014Коментари (0)556
© Bulfoto
Реформаторският блок все пак отстъпи и ще участва в правителство на малцинството с ГЕРБ. От блока обаче продължават да настояват кабинетът да има парламентарно мнозинство, за да бъде стабилен. За да се осигури такова, ще бъде подписано споразумение за подкрепа с Патриотичния фронт и евентуално с АБВ.

"Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с РБ. Това споразумение ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа. Поканата към ПФ беше да видим тяхното разбиране за тяхната формула и възможността да подкрепят правителство без да участват в него", заяви Румяна Бъчварова.

Съпредседателят на ПФ Валери Симеонов от своя страна обяви, че на срещата е станало въпрос само и единствено за съгласуване на програмите на трите партии. Той неколкократно разкритикува председателят на ЕНП Жозеф Дол и Бойко Борисов, които вчера обявиха Патриотите за недопустим партньор на ГЕРБ. Въпреки това стана ясно, че от фронта са готови на отстъпки по двете спорни точки, а именно - разполагането на ракетни установки срещу Гърция и Турция и образователен ценз за 6-годишните.

Валери Симеонов съобщи още, че на срещата от Реформаторския блок изобщо не са повдигнали въпроса Патриотичният фронт задължително да участва като коалиционен партньор в правителството - нещо, което онзи ден от блока твърдяха, че е тяхно непреодолимо условие, за да има кабинет.

"Имаме срок до понеделник вечерта или вторник сутринта ние да представим окончателния текст на програмата и ако имаме категоричната заявка, че от РБ биха се подписали под всички принципи от програмата, това е предпоставка тяхната подкрепа да бъде приета.", това заяви Томисав Дончев.

Дончев уточни, че най-удачната формулировка за кабинета ще бъде коалиция на малцинството при търсене на по-широка парламентарна подкрепа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Почина актьорът Матю Пери
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: