Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ: Бойко Рашков да обясни какво се случва с машините за изборите и да понесе отговорност
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:45 / 11.11.2021Коментари (1)338
©
Бойко Рашков трябва да излезе и да обясни какво се случва, защото той отговаря за изборния процес и е определен за това с решение на правителството. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков в живо включване пред склад във ВТУ "Тодор Каблешков“ на фирмата "Сиела Норма“, след като от заседание на Централната избирателна комисия (ЦИК) и последвали публикации на медиите се разбра, че ЦИК са информирали прокуратурата за нови 199 машини за гласуване, които се намират в склада на фирмата вносител.

По думите на Биков, не може всеки ден да излизат машини и никой да не знае тези маши ни за какво са, от къде идват, на къде отиват, за какво ще се ползват.

"Г-н Рашков е човекът, който трябва да излезе и да даде обяснение за всичко, което се случва, защото сме на път да се окажем с провалени избори и отговорността за това ще се носи от него. Очакваме още утре сутринта рано, така както има навик, заедно с цялото ръководство на МВР, Рашков да излезе и да даде дълга, подробна пресконференция и да отговори на всички въпроси, които съм сигурен, че журналистите имат към него, за да имаме пълна яснота какво се случва в тази ситуация“, призова Тома Биков.

"Самата ЦИК за пореден ден установява, че на територията на София има допълнителни машини – днес са 200, за които никой не знае за какво са предвидени. Бяхме чули, че са за резервни части. После се оказа, че са за други държави, където обаче няма да има избори. Сега се появяват нови 200 машини. И най-големият проблем е, че ние не вярваме на Бойко Рашков. Ние не вярваме и на това правителство, което създава усещането, че следващите избори ще бъдат опорочени. Точно затова очакваме от Бойко Рашков и от служебното правителство да дадат ясни отговори защо непрекъснато се появяват нови количества машини, които не са предвидени в договора?“, попита кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Александър Ненков.

Той припомни, че до преди няколко седмици имаше голям проблем с това, че няма да може да бъдат доставени определеното количество машини по договора за парламентарни и президентски избори. "Сега обаче се оказва, че вече има няколко стотин отгоре. Тук изниква въпросът защо всичките партии, борещи се за честни избори, всъщност не позволиха да се броят всичките контролни разписки от машините“, посочи Ненков.

Според кандидата за народен представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев простата математика до момента показва, че излизат над 600 допълнителни машини извън договора на ЦИК с фирмата-вносител "Сиела Норма“. "Тези машини са нерегламентирани и никой не знае за какво се ползват. Както сме тръгнали, до края на деня за размисъл може да станат и 1000. Цялата поръчка за новите машини на ЦИК се обезсмисля, защото някой доброволно е вкарал още толкова много машини. Ако сметнем дори и наполовина цената, за която ЦИК купи 1600 нови машини, то това означава, че някой е платил милиони левове, за да внесе тези машини. Кой е бил този алтруист, е хубаво да се разбере“, призова Христо Гаджев.

"Тук при тази ситуация ще трябва да се носи отговорност и тази отговорност в един момент ще спре да бъде само политическа и ще стане наказателна. Да провалиш изборите е престъпление срещу демокрацията. ЦИК трябва да преразгледа решението си и да не се броят 30% от секциите, а да се броят 100%, за да се гарантира честността на вота. Няма нито един аргумент в обратната посока“, призова още Тома Биков.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
пияната дамаджана е ПРОСТАК,МОШЕНИК и не става за нищо!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: