Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Футуролог: Медиите имат потенциала да събират много данни с важно значение
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:20 / 08.03.2023Коментари (0)225
©
ТикТок има информация за нашата локация, контакти, какви търсения правим, колко дълго задържаме вниманието си върху определена тема. Данните, които се събират, сами по себе си не са толкова важни, принципно са нелогични и несвързани сами по себе, но когато се структурират и чрез тях бъде обучен изкуствен интелект, могат да се очертаят трендове, които да издават информация за по-голяма картина. Това каза футурологът Мариана Тодорова в предаването "Денят на фокус“ по Радио "Фокус“. 

В случая по-важни са големите данни, които дават насоки за определени тенденции, чрез които може да се екстраполира какво е състоянието на държавата например. "Да речем тийнейджърите в България какви навици имат за учене, за фокусиране на вниманието. От това могат да се направят прогнози каква би била интелигентността на определена нация или на определена група след 10 години според когнитивните способности. Наистина нещата са доста по-сериозни от това, което всъщност официално се твърди“, посочи експертът. 

Тя даде още примери в тази посока. "Ако един изкуствен интелект има достъп до движението на таксита, той може да каже например кои ресторанти в даден момент ще бъдат успешни или не, или какво е финансовото състояние на млади жени, които все още са необвързани. Броят на контейнерите, които биват разтоварвани на едно пристанище, може да покаже след 6 месеца какво търсене ще има на определени стоки и дали наистина икономиката е в рецесия или проявява елементи на заздравяване“, обясни Тодорова.  

Всяка медия има потенциала да събира много данни с важно значение, подчерта футурологът. "Всъщност не бива да казваме "Точно ТикТок прави това“, а трябва да кажем, че подобни медии разполагат с неограничен потенциал да събират данни. Те могат да показват потребителски, поведенчески модели, модели на социални групи, на отделни държави и на целия свят“, заяви Тодорова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: