Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Фолк певиците - еталон за красота в българското общество
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:37 / 23.08.2022Коментари (0)210
©
60% от българите не одобряват естетическите корекции във външния вид. С увеличаването на възрастта се увеличава делът на хората, които не одобряват такъв тип намеса във външния вид. 27% от своя страна изразяват одобрение към естетическите интервенции.

Това сочат данните от проучване на "Тренд“ по поръчка на вестник "24 часа", посветено на нагласите на българите спрямо естетичните корекции. Изследването е реализирано в периода между 5 и 12 юли чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1005 души.

Социолозите отчитат, че в данните ясно се вижда поколенческата разлика по отношение на тази тема. Най-младите, в по-малки дялове, възприемат отрицателно естетическите корекции, докато по-възрастните са значително по-консервативни към съвременните методи за разкрасяване. 

По-младите или по-възрастните одобряват естетическите корекции?

56% от хората на възраст 18-29 г. одобряват естетическите корекции. Делът на жените, които отговарят положително на този въпрос, е по-голям от делът на мъжете (30% на 24%). Данните показват, че живеещите в София в по-големи дялове одобряват естетически интервенции за сметка на живеещите извън столицата.

76% от хората са съгласни, че естетическите корекции се налагат от популярни лица, докато 15% не споделят това мнение. Същият дял (76%) са съгласни и с твърдението "От естествената красота по-хубаво няма“.

Естетическите корекции не трябва да се позволяват на млади момичета

Едва 35% от хората са на мнение, че естетическите корекции правят жените по-красиви, а 52% не споделят това мнение.

Близо 2/3 от хората са съгласни, че естетическите корекции не трябва да се позволяват на млади момичета, а 26% посочват, че не са съгласни. С увеличаването на възрастта се увеличава делът на хората, които са съгласни, че такъв тип интервенции не трябва да бъдат позволявани на млади момичета.

Естетическите корекции правят жените еднотипни

60% от българите са на мнение, че естетическите корекции правят жените еднотипни. Прави впечатление, че жените в по-голям дял са съгласни с това твърдение за сметка на мъжете.

74% смятат, че съвременните момичета прекаляват с естетическите процедури, а едва 13% не споделят това мнение.

Близо 900 000 българи биха променили нещо във външния си вид

Едва 16% от българите посочват, че биха променили нещо в своя външен вид. 80% казват, че не биха променили нищо. 36% от най-младите биха променили нещо във външния си вид. 26% от хората на възраст 30-39 г. също биха направили някаква промяна, ако имат възможност.

Едва 26% биха подкрепили техен близък/приятел да си направи естетическа корекция, докато 55% не биха оказали такава подкрепа. По отношение на интимния партньор, 22% биха го подкрепили, ако иска естетическа корекция, а 65% не са склонни да го направят.

Уголемяването на устните – с най-негативно отношение

Уголемяването на устните в най-голям дял среща отрицателно отношение сред хората (78%), следвано от корекция на носа без медицинска необходимост (74%).

Високи дялове на неодобрение се открояват и по отношение на пластични операции на лицето с цел разкрасяване (67%) и уголемяване на гърди (63%). С по-ниски дялове на отрицателно отношение са слагането на изкуствени мигли (56%), както и изкуствено удължаване на коса (52%).

Фолк певиците налагат критериите за красота

76% смятат, че фолк певиците налагат критериите за красота в българското общество, следвани с 56% от световните звезди.

Инфлуенсърите са с 37% като образи налагащи съвременните критерии за красота в българското общество. По отношение на инфлуенсърите то при най-младите, в най-голям дял, за сметка на останалите възрастови групи, налагат критериите за красота.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: