Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Фармацевтите ще удължат договора си с НЗОК
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:00 / 31.10.2021Коментари (0)307
©
От Българския фармацевтичен съюз дадоха пресконференция, за да сигнализират, че все още не сключено споразумение между аптеките и Здравната каса, а договорът им изтича днес в 00:00 ч.

В края на пресконференцията председателят на съюза проф. Асена Сербезова съобщи, че все пак анекс към договора ще бъде подписан, но само за две седмици и то, за да не останат хората без достъп до лекарства. Преговорите трябва да продължат, заяви категорично тя.

Това се случва въпреки поетите ангажименти - във вторник имаше среща при президента Румен Радев заради проблемите на фармацевтите. Преди пресконференцията имаше и среща на Управителния съвет на съюза с фармацевти от цялата страна също по този проблем.

Фармацевтите искат НЗОК да им изплаща по 10 лева на обслужена ковид рецепта, както и повишаване от 2 на 4 лева на парите за обслужването на всички останали рецепти.

"През изминалата година фармацевтите бяха и се доказаха като най-достъпните здравни специалисти. Те никога не сложиха информационни табелки, че в аптеките се допускат само здрави хора и никога не отказаха помощ. Те мълчаливо поемаха ударите на пандемията от COVID-19, мълчаливо боледуваха и затваряха аптеки, като не получаваха, за разлика от други здравни заведения, допълнителна подкрепа при затваряне при боледуване на персонала от ковид", заяви проф. Асена Сербезова.

Освен това Бългаският фармацевтичен съюз настоява системата за електронни рецепти да бъде усъвършенствана, така че лекарите да не допускат грешки, което от своя страна води до неплащания на Касата към фармацевтите.

Здравният министър обеща повече средства в следващия бюджет. Според фармацевтите обаче, в петък на среща с ръководството на НЗОК е станало ясно, че решението на проблемите е отложено въпреки изтичането на сроковете за подготовка на бюджета за догодина.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: