Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето къде и как са почивали децата от Сърбия преди катастрофата с автобуса на АМ "Тракия"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:58 / 17.08.2022Коментари (0)202
Ето къде и как са почивали децата от Република Сърбия преди катастрофата на магистрала "Тракия". На снимките се вижда как талантливите хлапета прекарват времето си в България. Смях, усмивки, забавления на плажа и на басейна са само част от преживяванията им у нас. Времето им край морето минава неусетно и обещават да се върнат отново, информира "България Днес".

"Тръгнаха си към 16 часа. Шофьорът последен освободи стаята. Беше отпочинал. Когато гледах репортажа по телевизията, не можах да повярвам, че това е автобусът, отпътувал от нас. Трагедията е голяма."

Това заявиха пред вестника служители на хотела в Слънчев бряг, където са били отседнали фолклористите от Сърбия.

Тежкият инцидент на магистрала "Тракия" вдигна накрак Спешна помощ, пожарна, полиция и прокуратура в неделя привечер. Сръбски автобус с около 50 пътници, предимно деца, се преобърна в канавка край Стара Загора в посока София.

Фолклорната трупа пристига от Белград на 8 август. Настаняват се в хотела и забавленията започват. Освен репетициите за концерта в Стария град на Несебър на 10 август децата са правили и куп други неща. Всеки ден са ходили на плаж, играли са покрай басейна на хотела, а вечер са се разхождали по главните улици, черпейки се със сладолед и сладки. Самият концерт минава повече от добре. Представят няколко танца на българската публика и всички ги аплодират бурно.

След изявата фолклористите остават още няколко дни в България. Ден преди да си тръгнат, празнуват рожден ден на едно от децата, без да подозират каква трагедия ги очаква.

"Чакахме до полунощ, за да поздравим рожденика. Страхотни дечица, дошли да танцуват. Бяха толкова весели, много се забавляваха тук. Дори когато си тръгваха, казаха, че пак ще дойдат догодина", допълват очевидци от базата, където децата и ръководителите им са останали за 6 нощувки.

Състоянието на две от децата, пострадали в инцидента, е тежко. Те са в реанимация, но няма пряка опасност за живота на момченцата, които са на 11 и 12 години. Това съобщи д-р Валентин Димитров, директор на "Пирогов", където са настанени пострадалите. По-тежко е състоянието на по-малкото момченце, което има контузия на главата. Освен двете момчета в София има пострадало семейство - баща, майка и дъщеря, но те са по-добре. Всички останали деца от автобуса вече са в Сърбия.

Още по темата: общо новини по темата: 30
24.08.2022 »
21.08.2022 »
20.08.2022 »
19.08.2022 »
18.08.2022 »
18.08.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: