Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето кои са първите три заявени инвестиции в новата индустриална зона край "Меден рудник"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:43 / 26.05.2021Коментари (0)516
©
Кметът Димитър Николов предложи на местния парламент да даде зелена светлина на три големи компании, които искат да инвестират в новата индустриална зона край к-с "Меден рудник“ – Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас. Община Бургас от две години работи по нейната подготовка. Заедно с напредъка по прокарването на комуникации до терените (електричество, вода и др.), вече са заявени официално първите инвестиционни намерения.

На този етап три търговски дружества искат да изградят предприятия и да създадат работни места в зоната край "Меден рудник“, която е с обща площ от 600 декара. Това са "ТИСЕНКРУП МАТИРИАЛС БЪЛГАРИЯ“ ООД, "СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ“ АД и "САТУРН-2“ ООД.

Намерението на "ТИСЕНКРУП МАТИРИАЛС БЪЛГАРИЯ“, посочено от самия инвеститор, е следствие от политиката на немския концерн Thyssenkrupp AG и цялостната пробългарски икономически ориентирана политика на немските инвестиции. Изборът за разширяване дейността на дружеството на територията на България и конкретно в Бургас е надделял след продължително обсъждане и задълбочени анализи от страна на немския концерн, както и при конкуриране с дружества в съседни държави от региона. Инвеститорът заявява готовност, планове и ресурс да реализира един уникален за българските стандарти проект, включващ иновативен логистичен център, отговарящ на най-високите европейски критерии. 

"Идването на инвеститор като "ТИСЕНКРУП“ показва страшно много като солидност от наша страна и приемане на Бургас като реален субект, който може да осигури условия за бизнес. Когато стъпят в някой регион, това е на първо място сигнал към големите компании от техния ранг, а след това и оценка на качеството на местната власт, включително на национална и данъчна политика“, каза Димитър Николов, който призова общинските съветници да гласуват докладната за провеждане на търг за желания от "ТИСЕНКРУП“ парцел с незабавно изпълнение – като знак на добронамереност към инвеститора, който да види, че в България процесът по реализация на една инвестиция може да се случва бързо.

Инвестиционното намерение на инженеринговата компания "СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ“ е свързано с разширяване на дейността й и разнообразяване на производството с нови продукти в гр. Бургас, изразяващо се в асемблиране на най-висок клас разпределителни уредби ниско и средно напрежение на "Simens“ и "Schneider Electric“ мотор контрол центрове, както и табла за автоматизация.

"САТУРН -2“ има готовност да разшири производството си на ел. инсталации, климатизация и заваряване.

* Междувременно днес местният парламент одобри предложението на кмета Димитър Николов за сътрудничество между Община Бургас, Община Пловдив и СНЦ "Клъстер Тракия икономическа зона“ в процеса за привличане на инвеститори.

* А ето докъде стигна Община Бургас в процеса за развитие на своите няколко нови индустриални зони:

- Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк вече е пълна с работещи и новостроящи се предприятия – това са парцелите край езерото Вая.

- Напредва изграждането на комуникации за Фаза 2, като първите инвеститори вече заявиха интерес – това е на входа на "Меден рудник“.

- Терените в малката зона край Българово са продадени и новите предприятия се изграждат едно след друго.

- Вече работеща, но с потенциал да се разраства е индустриална зона "Мадика“. Там Общината стартира изграждане на довеждаща инфраструктура 

- С изграждането на Северния обход на Бургас ще се отключи перспектива за развитие на следваща бизнес зона – тази при Пети километър.

Още по темата: общо новини по темата: 3
07.09.2021 »
05.09.2021 »
02.09.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: