Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето какви хитрини използват брокерите, за да привлекат повече клиенти
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:22 / 28.01.2022Коментари (10)421
©
В повечето държави в Европа, дейността на брокерите на недвижими имоти е регламентирана със закон. В България обаче подобна регулация няма, въпреки че в последните няколко години се правят сериозни стъпки в тази посока.

В момента дейността на брокерите на недвижими имоти се регулира единствено от Търговския закон и Закона за задълженията и договорите.

Според Калоян Балинов, собственик на агенция за недвижими имоти, регулацията на имотния пазар е крайно наложителна.

"Регулацията ще повиши качеството на предлаганата услуга, ще защити интересите на клиентите, ще повиши тяхното доверие към брокерите и агенциите за недвижими имоти. От друга страна ще намали нелоялните практики в бранша", каза Балинов пред БНР.

Сред най-често срещаните нелоялни практики са фалшивите обяви в интернет. 

"Пример за подобна практика е когато една обява за продажба на имот се рекламира от много агенции и не се сваля от интернет пространството дори след продажбата на имота. Целта на тези агенции и брокери е да набират повече клиенти чрез тези обяви. Не са малко случаите, в които се пускат обяви за несъществуващи имоти. Сглобяват един филм от няколко кадъра - фасадата на един имот, вътрешни снимки от друг имот. Слагат цена и квадратура и обявата е налице. Понякога това се прави и заради нелоялните купувачи, които тръгват сами да издирват собственици на имоти за да избегнат плащането на комисионна", каза Калоян Балинов.

Експертът е на мнение, че доверието на клиентите към брокерите се повишава само след свършена работа.

"Първоначалната информация, с която разполага клиентът, е оскъдна и той се лута. От друга страна, хората се натъкват на нелоялни практики дори от някои от големите агенции за недвижими имоти, което отразява негативно на реномето на брокерите и на по-малките агенции. Това може да бъде спряно само със Закон за дейността на брокерите", поясни Балинов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.02.2022 г.
0
 
 
В нормалният свят,кой е този нормален свят.И вБългария и в Европа всички брокери са мафия иизпечена мафия, лъжчи и мошеници.Такаче и там в Европа на си плащаш дали си продавач или купувачите наддават над 50000евро зада закупят някой по хубав имот.Късмет за в бъдеще на всички.
Aнонимен
на 31.01.2022 г.
0
 
 
Нелоялни продавачи. Видиш ли нахалните комисионерчета които искат с малко работа и без да защитават едната или другата страна да лапат 2 комисионни. Закон и тогава ще ви видим.
Aнонимен
на 28.01.2022 г.
0
 
 
Брокерите трябва да имат отговорност, трябва закон
Aнонимен
на 28.01.2022 г.
0
 
 
Всеки бранш си има и каймак, и утайки. Не е добре да се генерализира.
на 28.01.2022 г.
+2
 
 
Огромна дивотия. Взимат комисионни от купувач и от продавач! В нормалния свят взимат комисионна от продавач само, който може да е и строител, ако е ново. Миналата година плащах и такситата на брокерката от известна верига, чийто клиент съм била в друга държава и там едно че ме возеха насам-натам, не ме притискаха с всевъзможни идиотски въпроси и коментари, ами си останахме и след 6 години добри познати и сега същата ми върши работа, от която не чака никаква комисионна. Сама съм звънила на 8 агенции да махнат нещо, купено от мен директно от собственик, щото и тя едно чики- рики… Съчувствам им и на агенциите- пълно е с непочтеност и в другата страна. Едни мошеници се надиграват с други!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: