Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето го сладкото мъниче, което се роди по време на полет на 11 800 метра височина
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:42 / 12.08.2017Коментари (0)433
"Добре дошъл у дома, бебе Николай! Момченцето, което се роди на борда на LH543, пристигна в София. Посрещнахме едно щастливо, българско, вече четиричленно семейство". Това написаха в социалната мрежа Фейсбук днес следобед от авиокомпанията "Луфтханза", по време на чийто полет преди дни се роди бебето. Събитието се случи на 26 юли. Българчето е от Пазарджик, съобщиха след това от общинската администрация на града.

Николай е второ дете на 38-годишната Десислава, чийто постоянен адрес е в областния град. Актът за раждане на Николай ще бъде съставен в българското посолство в Лондон и ще бъде изпратен за пресъставяне в общинската администрация в Пазарджик, където ще бъде издадено и оригиналното удостоверение за раждане.

На 26 юли полетът на Lufthansa LH543 от Богота до Франкфурт определено беше различен както за пътници, така и за екипаж. 38-годишната българка Десислава К. роди момче по време на полета над Атлантическия океан. Майката и бебето са добре. Часът на раждане е обичаен: 12.37 часа (10.37 UTC). За сметка на това мястото на раждане не е обичайно: височината на полета по това време над Северния Атлантик е 39 000 фута (около 11 800 метра) при 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.

Самолет Airbus A340-300 излита от колумбийската столица на 25 юли в 21:00 местно време с общо 191 пътници и 13 членове на екипажа. По време на полета жената изпитва симптоми на преждевременно раждане. Екипажът премества някои пътници в предните редици, а задната част на самолета се превръща във временна родилна зала. Цялата площ е затворена с преграда. Раждането протича без усложнения и съдействие за него е оказано от кабинния екипаж и трима лекари, които са били на борда като пътници. Майката Десислава благодари на всички, които са помогнали и дава на детето си името Николай.

За да предостави на майката и нейното новородено дете възможно най-бърза последваща медицинска грижа, капитанът на полета решава да направи междинно кацане в Манчестър. В 13:09 часа местно време самолетът каца вече със 192 пътници на борда. След като медицинските екипите поемат майката и бебето, необикновеният полет продължава по направление към Франкфурт и каца в 17:28 часа местно време.

"Досега не съм имал такъв случай в 37-годишната си практика. Целият екипаж свърши една изключителна работа, при това работа в екип, допринасяйки за раждането на детето", споделя Курт Майер, капитан на полет LH543. "След кацането отидох незабавно при майката и нейното бебе, за да ги поздравя. Освен раждането на моя син, това беше най-вълнуващият момент в живота ми", казва Майер.

"Когато бебето се роди, информирах останалите пътници чрез интерком системата. Всички аплодираха и бяха много щастливи, че всичко е минало добре", споделя Каролин ван Ош, старша стюардеса на полета. "От името на екипажа, бих искала да благодаря на лекарите, които ни подкрепиха. Пожелаваме на семейството всичко най-добро".

Ражданията на борда са голяма рядкост. От 1965 г. това е единадесетото раждане по време на полет на Lufthansa. Кабинните екипажи на авиокомпанията минават редовно обучения за оказване на първа помощ, които включват също първоначални мерки и указания за използването на медицински материали и инструменти при евентуални раждания на борда.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: