Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Емил Радев: Цената за един фалшив документ за влизане в ЕС достига 6 000 евро
Автор: Пламена Николова 16:43 / 14.02.2020Коментари (0)407
©
Използването на фалшиви документи от търсещите по-добър живот в Европа чужди граждани e често срещано, а цената на един такъв документ може да достигне 5-6 хиляди евро. Така евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев коментира нуждата от приемане на доклада за актуализиране на европейската системата "Фалшиви и автентични документи онлайн“ (FADO).

От името на политическата група на ЕНП Емил Радев алармира своите колеги за последиците, до които водят пропуските в идентифицирането на фалшифицирани документи по външните граници на ЕС. Повод за изказването му бяха разискванията преди Европейският парламент да одобри новите правила за системата FADO, като прие с огромно мнозинство доклада на Роберта Мецола (ЕНП, Малта).

"Измамата с документи сериозно подкопава вътрешната сигурност на Шенгенското пространство като зона без контрол на вътрешните граници“, изтъкна българският евродепутат, който е и зам.-председател на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Според него "нерядко получаването на автентични документи за пътуване се базира на фалшиви документи за легитимация". "Именно това прави разкриването по-трудно. В тази връзка е от ключово значение да се повиши сигурността на документите за пътуване, издадени в ЕС, включително и свързаната с това инфраструктура за управление на самоличността“, смята Радев.

Системата FADO, която датира от 1998 г. и е достъпна за експерти на документи в 31 държави, позволява онлайн архивиране на автентични, фалшиви и фалшифицирани документи и е създадена за борба с незаконната имиграция и използването на измамни документи.

Актуализацията на правилата включва обхвата на системата и категориите документи и данни, които съдържа. Освен това, управлението на FADO се прехвърля от Генералния секретариат на Съвета към Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Frontex).

"Целта е да се засили сътрудничеството между държавите-членки и страните партньори, така че да могат да се предприемат действия по фалшиви и истински документи, което помага да се подсигурят нашите външни граници“, обясни докладчикът Роберта Мецола по време на пленарното разискване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: