Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Електронните уроци изместват учебниците
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:39 / 04.06.2019Коментари (0)940
©
В бъдеще учителите ще разчитат на повече източници на информация и знание, а не само на учебниците. По проект "Образование за утрешния ден" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" ще дадем възможност те да създават електронно образователно съдържание - презентации, уроци, клипове и др., които да са достъпни онлайн. Предвидили сме и обучения как да се подготвят тези ресурси". Това обясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред учителския колектив на Първо ОУ "Св. Паисий Хилендарски" в Гълъбово, цитиран в съобщение на пресцентъра на МОН. Той допълни, че по проекта са заложени и средства за оборудване на около 10 000 класни стаи с проектори и други пособия за т.нар. фронтално обучение.

В училището в Гълъбово учат предимно деца от уязвимите групи, като според учителите всички посещават редовно учебните занятия. "Това е една от най-важните задачи пред обществото - да обхванем децата и те да посещават редовно училище. Вие сте най-важни, защото това е резултат от вашия труд", подчерта министърът.

По време на посещението си Красимир Вълчев посети Професионалната гимназия по енергетика и електротехника, където над 200 ученици се обучават в специалности като "Автомобилна мехатроника" и "Топлоенергетика". Пред учителите министърът отбеляза, че все повече квалификацията ще се прави съвместно с бизнеса и припомни, че стъпка в тази посока е новата национала програма "IT бизнесът преподава". Тя предвижда учителите да се възползват от стаж във високотехнологични компании и да обогатяват знанията и уменията си.

По-късно министърът уважи празника по случай 141 години от създаването на Второ ОУ "Христо Ботев" и беше гост в СУ "Васил Левски". Там той присъства на иновативен урок по история за деца от V клас. Училището използва електронни дневници, в които се вписват оценките и присъствията на децата.

Красимир Вълчев сподели пред преподавателите, че се обмисля в следващите години МОН да финансира закупуването на електронни дневници за всички училища, пише дир.бг.

"Необходим е по-голям акцент в начина на преподаване и търсенето на креативност у учителя. Той трябва да привлече интереса на децата и да ги направи участници в процеса - да търсят информация и да я анализират", заяви още той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: