Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерти: Киберсигурността е отношение към детайла  
Автор: Живко Кръстев 16:50 / 22.03.2024Коментари (0)906
© Фокус
Предизвикателството пред киберсигурността е обществото да разбере, че технологиите ще заемат все по-голяма част от нашето ежедневие и трябва да обръщаме внимание на рисковете, които крие това. Визията на "КиберКЛУБ“ е пряко свързана както с подобряването на обществената киберосведоменост, така и с развиването на всяка една от технологиите така, че те да бъдат киберсигурни и тяхното включване в нашето ежедневие да не застрашава, а да помага. Това каза основателят на "КиберКЛУБ“ Антон Пулийски в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Рожденият ден на "КиберКЛУБ“ ще бъде отбелязан на 2 април в "Интер Експо Център“ с 12-часов кибермаратон, който ще включва четири различни панела, а накрая ще завърши с парти, торта и нетуъркинг.

Общността на "КиберКЛУБ“ се заражда преди две години. "Започна от срещи на малки групи хора, които установихме, че има огромна полза от това тези сбирки да се разрастват и да бъде обърнато внимание на различните технологии по различен начин. Идеята беше да направим едно по-киберсигурно бъдеще, в което технологиите навлизат с техните положителни аспекти, а рисковете, които носят, намаляват именно заради увеличената информираност. Доста хора видяха възможност тук, видяха как да си бъдат взаимно полезни и общността сама се разрастваше пред очите ни последните две години“, разказа Антон Пулийски.

Киберсигурността е отговорност на всички, подчерта той. "Мнозина смятат, че киберсигурността в компанията им е свързана с действията само на един човек, който трябва да знае всичко – ІТ специалиста. А всъщност техните грешки и тяхното натискане върху един линк в един фишинг имейл може да донесе неприятности, които могат да доведат дори до фалит на компанията. Добре е хората най-малко да се образоват кои действия може да крият опасности и да ги избягват“, призова експертът. 

Компютърните вируси изключително много приличат на биологичните, допълни Антон Пулийски. "Ако един човек не се пази, той бива заразен и след това заразява в моменти, в които контактува с хората от своята група. Същото е и в бизнеса – ако някой не предприеме необходимите действия и не спазва киберхигиена, неговото компрометиране може да породи проблеми за неговите клиенти и  партньори.“

Илияна Елиас е част от екипа на "КиберКЛУБ“, компютърен специалист и преподавател. Тя разказа за организираното на 2 април събитие, с което ще бъде отбелязан рожденият ден на "КиберКЛУБ“. То ще събере на едно място бизнес, професионалисти, експерти, учащи, експерти, родителите и децата им.

Събитието започва с панел за деца и родители. "Инициативата "КиберЗНАМ“ цели да обясни по достъпен и интересен начин на децата, че е възможно да има опасности в интернет, и как да се предпазят от тях. За да бъдат защитени децата, техните родители трябва да бъдат подготвени, да знаят какво може да се случи и как да предпазят себе си и детето си. Инициативата "КиберЗНАМ“ ни помага да стигнем до децата по разбираем за тях начин – те да задават въпроси, на които ние да обясним какво може да се случи. Идеята е да достигнем до колкото се може повече хора и това нещо да се разпространява по възможно най-адекватния и приятен начин“, разказа Илияна Елиас.

Следва панелът "SheLeadsTech“ за жените в света на технологиите, NIS 2 – информация за новите киберизисквания и възможности за модернизация на бизнеса, и завършва с технологичен панел "Виртуални  реалности и изкуствен интелект“. Входът за всички панели е свободен, като се изисква само предварителна регистрация, допълни Илияна Елиас.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: