Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерти: Държавата проспа превенцията срещу употребата на наркотици
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:43 / 04.08.2022Коментари (0)222
© iStock
Държавата проспа превенцията срещу употребата на наркотици – около тази теза се обединиха експерти по темата за случите на шофиране след употреба на наркотици и алкохол. 

"Когато аз работех, нямахме средства, с които да тестваме водачите за наркотици. Клиничната картина, която изучих, ми даде възможност да разпознавам кога водачите са употребили наркотично вещество. Появява се тремор в ръката, оточна лигавица, много често изпитват неспокойство“, обясни в "Тази сутрин“ Борислав Борисов, психолог и бивш пътен полицай.

Всеки ден полицията хваща десетки шофьори, седнали зад волана с наркотици и алкохол в кръвта. Някои са арестувани след тежки катастрофи с жертви и ранени на пътя. Един от последните случаи е със заловен рецидивист в Пловдив. 49-годишен дрогиран шофьор без книжка катастрофира пред пловдивския КАТ след гонка с полицията.

"Компютърните специалисти имат особен тип психологични структури. Те искат да изработят цялата си работа бързо и да бъдат в кондиция. В началото започват да се стимулират с енергийни напитки и кафе, но после минават амфетамини. Под тяхно въздействие човек става агресивен, поведението му става неадекватно“, посочи психиатърът Веселин Герев.

Според Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, държавата има сбъркана политика в пътната безопасност.

"Държавата си затваря очите за всичко това, което се случва пред нея, защото висши чиновници участват в цялото нещо. На Семерджиев историята – в два и половина следите бяха заличени с пясък. Ние отидохме 24 часа по-късно да правим оглед. Ние предложихме много отдавна всеки, който е хванат с наркотици, да бъде проверяван на 6 месеца и ако отново бъде хванат, книжката му да не бъде връщана“, добави той.

Иванов подчерта, че акцията на МВР трябва да е срещу разпространението на наркотици, а не само да бъдат проверявани шофьори.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: