Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерт: Когато получим заплатата си, веднага да отделим сумата, която искаме да спестим
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:17 / 27.06.2023Коментари (1)162
©
1762 лева са необходими на всеки от нас за нормален живот, каза експертът Райна Миткова. Нова тревожна потребителска статистика и поредното доказателство, че живеем в недоимък. 75% от българите изпитват затруднения при покриването на ежедневните си разходи. А за над 14 на сто това се оказва направо непосилно.

Националният статистически институт отчита, че месечно на всеки от нас му трябват 1762 лева, за да може да покрие основните си разходи. Най-голямата част от парите отиват за храна. За тях отделяме над 670 лева. Следващото перо са битовите ни сметки. Те ни излизат около 290 лева. Изводът - от всичко останало трябва или да икономисваме, или направо да се откажем. А специалистите съветват - да приоритизираме и да харчим с мярка.

Бърза разходка на пазара ни показва - хората са убедени, че цените на храните у нас са много по-високи от тези в съседните държави. Затова на сергиите подбираме и се лишаваме, за сметка на трапезата.

"Ние сме започнали да се ограничаваме от другото си потребление, харчим по-малко за цигари и алкохол, харчим по-малко за дрехи и обувки, за забавления, свободно време. Българинът се опитва да оптимизира своите харчове, започвайки от тези, които можем да наречен "луксозно потребление", каза председателят на Асоциация за управление на вземания Райна Миткова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на експерта доходите на някои семейства растат спрямо миналата година, но не със същия темп, с който нараства инфлацията.

"Опитваме се да спестим в края на месеца, това което остане след разходите, което никога не се получава. Съветвам в момента, в който получим нашата заплата или нашите доходи, веднага да отделим сумата, която искаме да спестим", коментира още Миткова.

Статистиката, обаче, е повече от категорична. Дори да сме максимално предпазливи, много малко от нас успяват да пестят.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Коя сума? Аз съм всеки месец с дефицит, а ти ми говориш за спестяване!!! Ти откъде имаш толкова пари бе? Явно крадеш? Аман от експерти! В нашата държава с честен труд се стига само до раковото отделение! Отидете един делничен ден там и постойте два часа. Само два часа!!! После приказвайте!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Войната в Украйна
Газови доставки
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: