Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерт: България е в международна изолация заради блокирането на Северна Македония
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:46 / 09.11.2020Коментари (14)499
© БГНЕС
"Аз съм скептичен към самата идея за блокиране на преговорите на Северна Македония с ЕС, защото това работи изцяло в полза на македонизма и генерира много сериозни антибългарски настроения в нашата съседка и поставя България в международна изолация - в рамките на Европейския съюз и в региона, компрометирайки собствения ни приоритет по време на председателството на Съвета на ЕС за присъединяването на Западните Балкани". Това заяви пред БНР Любомир Кючуков, дипломат и директор на Института за икономика и международни отношения.

"Боя се, че ситуацията е блокирана - както по отношение на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ), а за съжаление и на Албания, така и от гледна точка на двустранните отношения, което е негативен елемент", коментира още той.

По думите на дипломата в двустранните отношения няма разбирателство, защото те са функция на политическото говорене:

"В момента диалогът и на дипломатическо ниво е изключително затруднен", подчерта той и беше категоричен, че трябва да се търси диалогът.

Кючуков обясни, че договорите на Северна Македония с Гърция и с България са коренно различни:

"Гърция се опитва да докаже, че между нея и РСМ няма нищо общо, а ние се опитваме да докажем, че всичко ни е общо, затова при нас това е въпрос на процес, защото става дума за съзнанието на хората".

Проблемите на Гърция приключват с подписването на договора с РСМ, а решаването на проблемите между България и Северна Македония започват с подписването на договора и на неговата основа:

"Това е договор, който дава основата, защото без него България нямаше да има дори никаква възможност да постави въпроса в ЕС".

Още по темата: общо новини по темата: 705
20.03.2024 »
12.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
22.11.2023 »
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.11.2020 г.
0
 
 
Тъкмо изкарах едно мнение и дръпнах синджира??
Aнонимен
на 09.11.2020 г.
0
 
 
Стига сте я лансирали тая Северна Македония, боклуци. Райграса в задния ми двор има повече история от измислената им държава.
Aнонимен
на 09.11.2020 г.
0
 
 
РСМ не нищо друго освен посткомунистическа югодържавица на югокомунисти , които искат да се промъкнат в ЕС.Тия са болни от югокомунизъм. Те създават новата си измислена държавица на база онази държава която са имали в СФРЮ. Нямат никаква древна държава или средновековна държава . Затова крадят история. Това е чист югокомунизъм. България няма какво да дели или да договаря с тази посткомунистическа държавица. Хиляди години преди да има тази смешна Република Македония в СФРЮ, България е била ВЕЛИКА и СИЛНА държава. Само силна държава и държавност може да развие такава уникална писменост и култура и да има самостоятелна църква. Само велика и силна държава може да привлече със своята писменост и школи всички други близки и далечни, малки и големи държави и княжества, и никъде не съм чул и няма написано че ползват "македонска" азбука. Всички пишат от векове на кирилица и са развили своя колосална култура, на базата на тази писменост. Тогава не е съществувала никаква Македония. И днес в Охрид може да видите почернените надписи над входа на църквата на Св. Климент " този храм е построен по времето на император Юстиниян, когато България беше велика и силна държава. Тогава няма СФРЮ и Македония е българска територия, с коренно българско население , и така е от векове. Сега има РСМ, посткомунистическа република на югокомунистите, които нямат друг образец на държава и държавност, освен това което са учили в съюза на югокомунистическите школи. Там няма история, няма държавност, няма морал , само кражба на минало, история , унищожаване на вековна българщина, традиции.бит и култура на българите по тези земи.Тази югодържава няма място в една демократична общност на суверенни народи каквато е ЕС.
Aнонимен
на 09.11.2020 г.
0
 
 
Второ мнение винаги е добре дошло, стига да не засяга основата на нашата нация
Aнонимен
на 09.11.2020 г.
0
 
 
АМАН ОТ ПРЕДАТЕЛИ И НЯМА НУЖДА ОТ ТВОЕТО ТЪПО МНЕНИЕ ЯВНО НЕ СИ БЪЛГАРИН
Aнонимен
на 09.11.2020 г.
0
 
 
Ще преживеем изолация, ако има такава. Защото, ако има такава,това означава,че едва ли не Македония има по-голям авторитет от България, нещо, което е АБСУРДНО! Какъв авторитет би имала България, ако се откаже от историята си? Да ПРИЕМЕМЕ техния ГРОЗЕН и груб маниер на просташко оплюване на страната ни си е чисто ПРЕДАТЕЛСТВО! Ще преживееме всичко,но НЯМА да клекнеме пред тези примитивни и ниско интелиетни МЕГАЛОМАНИ! И ПОНЕЖЕ България НИКОГА НЕ Е ОТСТОЯВАЛА ИСТИНСКИ СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ, ЗАТОВА "СЪСЕДИТЕ НИ СЕ ГАВРЯТ С НАС.
Aнонимен
на 09.11.2020 г.
0
 
 
Този човек българин ли е? Ако всички българи бяха като него нямаше да има нито Освобождение от турско робство, нито Съединение, нито Независимост. Е, предатели винаги се намират, но не трябва да им се дават важни постове.
Aнонимен
на 09.11.2020 г.
0
 
 
Експертите се появиха, жадни за медийна изява. Ходи се гръмни предател, забравих ти името вече
Aнонимен
на 09.11.2020 г.
0
 
 
Напълнха Скопие(центъра) с гръцкаархитектура, паметници на А. МАКЕДОНСКИ, ще рече че се намираш в Гърция. Това да не е шувинизъм
0
 
 
Ако от този зависи, България няма да съществува.Който го е направил дипломат и директор на Института за икономика и международни отношения, да му бере срамовете.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: