Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Джок Полфрийман напуска България, взел си е билет за Австралия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:58 / 28.09.2019Коментари (0)453
©
Осъденият за убийството на българина Андрей Монов не прави планове за бъдещето си. Джок Полфрийман не може да си обясни защо, след като бе пуснат предсрочно от затвора, се намира в Бусманци.

"Билетът е купен, паспорт имам от понеделник. И някакви полицаи, не знам от къде, от миграция май, те са казали на служители от Австралия, че са загубени парите за билета, че те няма да ме пуснат да се прибера в Австралия", разказа Полфрийман. 

"Аз съм длъжен да напусна страната. Също е била наложена 5-годишна забрана да влизам в страната. Това в момента е малко абсурдно, защото съм държан в затвора в Бусманци с единствената причина, че съм тук да чакам за депортация", обясни австралиецът.

Полфрийман коментира мотивите на Софийския апелативен съд за предсрочното му освобождаване. "От 2015 година досега съм работил в затвора, също съм бил английски учител, учил съм, давал съм уроци по английски език на българи в затвора в Казичене. Също съм бил в администрацията като вид секретар. Най-вече съдът споменава, че нямам един лош доклад, всеки годишен доклад е бил положителен 11 и половина години", заяви Полфрийман пред Нова тв.

Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов обяви преди дни, че през годините има данни, че Полфийман е правил опит за бягство. "Според мен това трябва да е повод за дело за клевета. Аз нямам наказания за нещо подобно. Между другото опит за бягство е престъпление, аз защо нямам обвинителен акт? Защо нямам присъда за опит за бягство?", попита Полфрейман. И допълни, че е получавал заплахи за живота си, но не се страхува.

"Има много от крайни десни движения, които отправят смъртни закани срещу мен, срещу всички, които искат да подкрепят моето освобождаване", каза Полфрийман.

Австралиецът не прави планове за бъдещето си. "Как може един човек да планира бъдещето си, когато всеки ден, всяка седмица има някакви незаконосъобразни изненади", попита австралиецът.

Той е изплатил малка част от 400 000 лева обезщетение за семейството на убития Андрей Монов.

"Досега съм дал затворническа заплата за между 4 и 5 години на госпожа Монова. Останала част просто трябва да плащам както мога. Аз нямам пари", каза Полфрийман.

Върховният касационен съд решава на 23 октомври дали да се преразгледа делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: