Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Джендър задачка за I клас: Панталонките на момченце струват 10 лв., а рокличката му?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:00 / 12.02.2018Коментари (6)1146
©
"Политкоректна" задача по математика за 1 клас, съвсем в стила на джендърите, взриви родителската общност във фейсбук. Заданието гласи: "Панталонките на момченцето струват 10 лева, а блузката му е с 20 лева по-скъпа. Колко струва роклята му?" Задачката е автентична и е в помагалото "Курс по математика за 1 клас" на издателство "Сънрей". На корицата на помагалото с едри букви пише "Одобрен от МОН" и "По най-новата програма на МОН", а годината на издаване е настоящата 2018. 

Министерството не е одобрявало помагало по математика на изд. "Сънрей", коментира за Канал 3 зам.-министърът на образованието Деница Сачева. Сачева обясни, че МОН е одобрило проект на същия авторски колектив през 2011 г., но за издателство "Вега 74". Това помагало на издателство "Сънрей" не е одобрявано от МОН, некоректно е обявено така, поясни Сачева. Все още се извършва проверката на експерти от МОН. Засега са успели да намерят това помагало само на борсата. Не е ясно обаче колко деца в училище са работили по него. 

"Ако установим, че издателството е действало, може да заведем дело за това, че некоректно е използвало името на министерството", каза още зам.-министърът на просветата по повод гневната реакция на родители в социалната мрежа. Тя все пак похвали именно родителската бдителност, защото няма как МОН да надзирава учебните помагала на над 2600 училища в страната. 

"В момента, така, както е организирана системата на одобряване на учебниците, министърът на образованието, за съжаление, е консуматорът на негативите", смята Сачева по повод поредния скандал с учебници и помагала.

Ръководството на министерството няма право да обявява имената на хората, които оценяват учебните помагала и учебници. Според нея обаче това категорично трябва да се промени и всеки да си отговаря с името за това, което е одобрил за учебник на децата. Трябва да има лична отговорност на експертите, които участват в одобряването на учебника", категорична е заместничката на Красимир Вълчев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не знам кои са по-зле - "джендърите" или всички онези, които прочели, непрочели - бълват огън и жупел за глупости. Тази задача е неадекватна (тип ябълките са 5лв, крушите - 2, колко са краставиците?) и ако си мислите, че така се прави "джендър" пропаганда, грешите - това е анти-"джендър" пропаганда точно ;)
0
 
 
На така зададена задачата отговора е: момчетата не носят рокли. Според мен няма логика в тази задача по математика. Блуза и панталон не правят рокля и няма как да се сметне. Съответно задачата е грешно зададена. Ако пише комплект е друго нещо. Има нещо гнило тук.
+3
 
 
"Панталонките на момченцето струват 10 лева, а блузката му е с 20 лева по-скъпа. Колко струва роклята му?" - хората написали и издали това са за затвор и публичен бой. Ако това е одобрено наистина от МОН, то там трябва да хвърчат оставки веднага. Някой, много иска да ни затрият като нация и още от първи клас да промиват мозъците на децата. А колко трябва да си болен емоционално и политически коректно за да си автор на това помагало..... за прогресивно затъпяване.
+2
 
 
Да попитам всички "модерни" панелни таласъми - осъзнават ли какво означава "джендър"...? :-)))) "... Martin Yo Yo 1 - ...Арестувайте ги тия мърши джендърски ..." :-)))) За полови мърши за първи път чувам. Но нали сте модерни :-))) Пази боже сляпо да прогледне...
+2
 
 
Арестувайте ги тия мърши джендърски и ги пратете в Пловдивския - там ще им обяснят кое колко струва!
+5
 
 
Нека авторите на въпросното помагало да решат тази задачка: колко струват поличките и рокличките на авторите, родени като мъже, и колко струват силиконовите устни и гърди на авторките?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: