Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Джамбазки: Абсолютен позор е това, което в момента се случва на границата ни с РСМ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:31 / 04.02.2023Коментари (0)496
©
Това, което и в момента се случва на граничните пунктове с Република Северна Македония е абсолютен позор. Това каза пред журналисти в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки, който в областния център се включи в честванията, посветени на 151 – годишнина от рождението на Гоце Делчев, предаде репортер на Агенция "Фокус“. По думите му от сутринта нашите съседи са започна с "древноиндийските номера“.

"Спират български граждани, бавят ги, мотаят ги. Тактиката няма да бъде да спират хората, защото нямат основание, но съвсем спокойно могат да спират автомобили и автобуси за няколко часа, колкото да ги забавят безобразно. Ваши колеги, а и българи, които са на границата ми казаха, че няма час, в който българската делегация ще поднася цветя. Това е безпрецедентен позор“, каза още той.

Джамбазки коментира, че обикновено на 4 февруари българските делегации в Скопие са освирквани, обиждани. Той припомни, че миналата година дори се е стигнало до грозна ситуация – венците на министър Генчовска бяха късани и ритани от антибългарски провокатори.

"Яростната български проява и пропаганда. На този позор не трябва да бъде давана храна. Гоце Делчев трябва да бъде честван от всеки един българин. 4 февруари е денят на рождението на Гоце и е малко извратено, че скопската пропаганда отбелязва рождението му пред саркофаг. Обикновено хората отиват на гробище в датите, когато човек е починал, когато се прави помен или панихида. Дали и кога ще отидем до Македония, ние ще решим. Няма случайници да ни казват кога ще се покланяме. Няма някой да ни казва на нас българите кога ще почитаме нашите герои, няма да ни вкарват в техните провокации и пропаганди“, добави той.

Евродепутатът заяви, че дали днес ще отиде до Скопие, заедно с други членове и симпатизанти на ВМРО тепърва предстои да реши, защото много зависи каква ще е обстановката по границата.

"Ако тези провокации продължават, абсолютно обидно е пред паметта на Гоце да се участва в такъв цирк и да ставаш част от тази антибългарска кампания“, категоричен бе той.

Още по темата: общо новини по темата: 705
20.03.2024 »
12.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
22.11.2023 »
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: