Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дянков: Спекулира се, че ще спре плащането на пенсиите – това не е така, има достатъчно пари
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:39 / 05.06.2023Коментари (1)327
© bTV
"Има много сили, които не искат да има редовен кабинет. Внезапната жар да се взимат имунитети има за цел да се сплашват политици. Има политически сили, които не искат влизане в Шенген и еврозоната – "Възраждане“ и части от БСП. В България е имало една част от бизнеса, показахте и братя Галеви, който е израснал по начини, по които в една европейска икономика няма как да се правят пари. Затова нито им харесва Шенген, нито еврозоната“.

Това коментира пред bTV бившият министър на финансите Симеон Дянков. Според него акад. Николай Денков и Мария Габриел ще успеят да работят добре.

"Трудно е и за самите партии. Вътре в тях има недоволство, а идват и местни избори. Ако се погледне политическата палитра – това е най-стабилната коалиция“, добави той.

"За мен ключовата фигура не е в кабинета, а е в парламента – това е Христо Иванов. За мен ключът за успеха на кабинета и колко месеца той ще работи е в Христо Иванов. Този кабинет може да издържи известно време, ако покаже успехи в постигането на Шенген, съдебна реформа, еврозона и бюджет. По тези теми Христо Иванов, Атанас Славов, Надежда Йорданова, Георги Ганев и Мартин Димитров са основните експерти. Работата ще е в парламента, а не в правителството“, посочи Дянков.

Държавният бюджет

"Удължаването на бюджета не е проблем. Спекулира се, че ще спре плащането на пенсиите – това не е така, има достатъчно пари. Поне до септември нещата ще са нормални. След това трябва да има бюджет, а и за следващата година“, обясни бившият финансов министър.

Въпреки това е на мнение, че инфлацията у нас е голяма, като същото важи и за дефицита. Също така страната ни в поредни години не покрива критериите за еврозоната.

"Абсолютно невъзможно е при 4% дефицит да се влезе в еврозоната. Ако имаше слабости в това служебно правителство, те бяха при вицепремиера Атанас Пеканов. Не успя да се справи с Плана за възстановяване. Трябва да сме под дефицит 3% и с по-ниска инфлация. Това се изпусна по време на предишния редовен кабинет, когато Асен Василев беше финансов министър. Тази път дано си е научил урока. Смятам, че е“, подчерта Симеон Дянков и уточни, че с лични разговори и компромиси не се влиза в еврозоната.

"В първия кабинет Асен Василев се справи слабо като финансов министър, но смятам, че е израснал много. Трябва да говори с хората в парламента. В Министерството на финансите има много отлични хора. Да работи с тях и да не прави чистки, защото това са хората, които ще ни вкарат в еврозоната“, обясни Дянков.

Още по темата: общо новини по темата: 809
09.04.2024 »
25.03.2024 »
22.03.2024 »
22.02.2024 »
01.02.2024 »
05.01.2024 »
предишна страница [ 1/135 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.06.2023 г.
0
 
 
Основния проблем е срастването на частните Бизнес интереси с Държавата! Поради което големи субсидии с нереална стойност изтичат в полза на бизнеса. И за основни дейности не остават средства! Което създава проблема с Бюджета! И налага теглене на заеми! Ако тази пагубна кражба не се изкорени перспективите стават много жалки! Както се вижда в случая проблема е че държавата се оставя в ръцете на Безнеса да бъде изнудвана! Което увеличава дълга. И проблемите в тази държава не могат да се разрешат! Не може да гледаш само числата! Без да се замисляш защо те са такива! Както се вижда основния проблем е ниската ефективност в работата на Държавните структури! Кой и как трябва да накара Бизнеса да си седне на мястото е работа на Държавата! Но пък тя се управлява от "Народни избранници" които изглежда по някакъв начин са подвластни на онзи който управлява Бизнес интересите на Бизнеса! Т.е. Онзи който трябва да изкара държавата от това състояние се чуди как да я натика в него!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: