Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Държавният глава ще бъде на посещение в Република Южна Африка
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:03 / 11.05.2023Коментари (0)206
©
На 12 и 13 май президентът Радев ще бъде на посещение в Република Южна Африка, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В делегацията, водена от държавния глава, участват заместник министър-председателят по икономическите въпроси и министър на транспорта Христо Алексиев, министърът на туризма Илин Димитров, заместник-министрите на външните работи Велислава Петрова и на иновациите и растежа Стефан Савов. В делегацията са включени и представители на браншови организации, на компании в областта на информационните технологии и иновациите, финтех индустрията, машиностроенето, енергетиката, фармацевтичната и отбранителната промишленост, селското стопанство и хранително-вкусовата индустрия.

На 12 май българският държавен глава ще се срещне със своя южноафрикански колега Сирил Рамапоза в неговата официална резиденция в Претория. Двамата президенти ще проведат разговор на "четири очи“, след което ще ръководят пленарните разговори между делегациите на двете държави. Задълбочаването на политическия диалог и развитието на двустранните отношения в сфери от взаимен интерес ще бъдат във фокуса на разговорите.

В рамките на посещението на българския държавен глава в Претория ще се състои бизнес форум, в който ще участват представители на 31 български компании и браншови организации и техни колеги от РЮА. Очаква се по време на събитието да бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Българската търговско-промишлена палата и Южноафриканската търговско-промишлена палата.

В Парка на свободата в южноафриканската столица президентът Радев ще отдаде почит към загиналите в борбата за свобода в РЮА и ще поднесе венец. По-късно държавният глава ще открие изложба в Музея на свободата "Българската подкрепа за борбата на южноафриканския народ срещу апартейда и социалната дискриминация“.

На 13 май в Мидранд по покана на Сдружението на българите в РЮА, президентът Румен Радев ще присъства на освещаването на първия български православен храм в РЮА "Св. Иван Рилски“. Храмът ще бъде осветен от Старозагорския митрополит Киприан. По-късно държавният глава ще посети българското неделно училище и ще се срещне с наши сънародници в РЮА.

По време на посещението си в Република Южна Африка държавният глава Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: