Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дрогиран шофьор хвърли 35 лева през отворен прозорец в патрулка
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:57 / 11.03.2021Коментари (0)308
© Plovdiv24.bg
Архивна снимка
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда два обвинителни акта спрямо шофьори, опитали да подкупят полицейски служители, за да не извършат действия по служба  - да не им съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата – престъпление по чл. 304а вр. чл. 304 ал. 1 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Й.Г., на 28 г., бил спрян за проверка на 23 януари 2021 г., в Пловдив, когато се провеждала Специализирана полицейска операция по безопасността на движението. Той пътувал с лек автомобил, марка "Мерцедес“. При извършен тест с техническо средство, уредът отчел, че Й.Г.  шофирал след употреба на наркотични вещества – марихуана.

Пробата за алкохол била отрицателна. Двамата полицейски служители уведомили Й.Г. за резултата от теста и му съобщили, че автомобилът му ще бъде дерегистриран и ще му бъдат свалени номерата. За да не го санкционират, обвиняемият Й.Г. хвърлил 35 лева през отворен прозорец на служебния автомобил. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.  Й.Г. е предаден на съд и за управление на моторно превозно средство след употреба на марихуана - престъпление по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс.

На съд е предаден и Г.К., на 41 г., който на 2 март 2021 г. бил спрян за проверка от полицейски служители в с. Крушево, общ. Първомай. Той шофирал лек автомобил, марка "Мерцедес“.  При извършен тест с техническо средство "Дрегер“, уредът отчел наличие на алкохол в кръвта от 0,89 промила. За да не му съставят акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата,  обвиняемият Г.К. подхвърлил в служебната кола 150 лева. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай.

Предвиденото от закона наказание за опит за подкуп на длъжностно лице е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседания по внесените обвинителни актове.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: