Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Доживотен затвор за изверг, избягал от варненския затвор и заклал сина си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:02 / 17.10.2016Коментари (0)363
© 24 часа
Върховният касационен съд потвърди доживотен затвор за пандизчия, намушкал смъртоносно собствения си син преди 7 години. 

Решението е от 12 октомври и е окончателно. Стефан Фердинандов е осъден да плати и 200 000 лв. кръвнина на бившата си съпруга. 

Престъплението бе извършено на 25 май 2009 г. Тогава избягалият от затвора във Варна изверг намушка 17-годишния си син Деян след скандал в къщата на бившата си жена в търновския квартал Варуша. 

Остави го да му изтече кръвта и едва часове по-късно подаде сигнал на 112 под чуждо име. После се укри и бе заловен от полицията в къща на роднина в Търново. 

Първоначално направи самопризнания, но после се отрече от тях. По време на процеса твърдеше, че е упоен от полицията и си е признал, за да го отведат на гроба на Деян. Според твърденията му той е намерил сина си прободен и е тръгнал да дири помощ. 

Пробождането обаче само по себе си не било причина за смъртта, а лекарите срязали важна вена при последвалата операция на Деян. Друга защитна теза на убиеца, гласеше, че му е преливана кръв от сгрешена кръвна група. 4 съдебно-медицински експертизи обаче категорично обориха твърденията на подсъдимия.

Делото "Фердинандов" се превърна в абсолютен прецедент за Търновския съд. То се точи четири години и половина на първа инстанция. По него бяха проведени 86 заседания, а съдебните протоколи са над 3500 страници. Фердинандов води защитата си сам, а защитната му пледоария бе 70 часа. Повече от година магистратите изготвяха 125 листа мотиви към присъдата. По-късно Апелативният съд потвърди най-тежкото наказание за бащата- убиец при специален режим, без да вземе под внимание сензационното му твърдение, че в болницата във Велико Търново са отнети органи от 17-годишния младеж за донорство и поискана ексхумация на трупа. Върховните магистрати са оставили в сила присъдата на Стефан Фердинандов, който е осъждан 5 пъти преди това за сексуални престъпления.


Източник: 24 часа






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: