Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Добрата новина: Наградиха ученици, предотвратили разрастването на пожар
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:28 / 18.10.2018Коментари (0)733
©
Заместник-кметовете на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов и Преслав Петров поканиха на среща-разговор ученици от СУ "Васил Левски" – град Вълчи дол и наградиха децата, които са и участници в младежките противопожарни отряди  "Млад огнеборец" за бързата им и своевременна реакция за предотвратяването на пожар.

На 24 септември е възникнал пожар на десетки метри от горския масив до градски стадион "Петко Сираков" в град Вълчи дол. Благодарение на бързото съобщаване за пожара от децата на телефон 112 и на това, че те са обърнали внимание, че нещо гори, ориентирали са се в обстановката и незабавно са позвънили на телефона за спешни случаи, е предотвратено разрастването на пожара в горския масив, който можеше да причини икономически щети и притеснение сред населението.

Благодарствено писмо до Общинска администрация изпрати началника на РСПБЗН – Вълчи дол Ивайло Тодоров: "Лично от свое име и от името на служителите на РСПБЗН – Вълчи дол Ви молим да приемете нашата искрена благодарност за средствата, които осигурихте за децата, за усилията, които положихте заедно с нас за тях във връзка с провеждане на състезанието "Млад огнеборец". Специални благодарности на заместник-кмета Димитър Тодоров, който през цялото време бе във връзка с нас и значително допринесе за прекрасната организация относно придружаване на отборите за мероприятието "Млад огнеборец" и цялостното протичане на състезанието по възможно най-добър начин" – пише в поздравителния адрес.

По-рано през годината Община Вълчи дол осигури 3000 лева финансова подкрепа за закупуване на екипировка на децата и изграждане на необходимите съоръжения за безпроблемното протичане на мероприятието "Млад огнеборец", отчитайки факта, че именно чрез подобни мероприятие се изграждат навици у подрастващите за защита от бедствия и пожари.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: