Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
До 30 000 лв. глоба за хотела, предлагал нахапани кюфтета
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:05 / 07.09.2016Коментари (0)317
©
Глоба до 30 000 лева може да бъде наложена на мръсния хотел в Черноморец заради нелоялна търговска практика. Това са апартаменти под наем, които работят като хотел без необходимата категоризация. Това заяви в Нова телевизия Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите. Проверката във въпросния хотел започнала още преди десетина дни по друг сигнал. Още тогава са установени редица нередности.

"Нахапаните кюфтета" са сервирани в ресторант ол инклузив, който обаче няма такава категоризация. Най-вероятно ще остане затворен до отстраняване на административните нарушения. За другите нередности ще има още санкции, допълни Маргаритов.

Трябва да се знае, че не всички хотели у нас са на това ниво. Направили сме стотици проверки това лято, но нередности сме констатирали едва при 7-8% от случаите, обясни още експертът.

Красимира, която твърди, че след като се оплакала от лошите условия, служителите на хотела изгонили нея и семейството й. "Платила съм си още нощувки и съм изяла цялата тая помия, която ми дадоха. Не може да ме пъдят", възмущава се тя.

"До няколко дни всичко това да бъде приключено със санкции - до 30 000 лева че са се рекламирали като хотел, а са само къща за гости. Когато предлагаш ол инклузив, трябва да имаш категоризация и на ресторанта. В такъв случай би се стигнало и до затваряне на обекта. За нарушения - липса на цени, може да наложим глубо от 1000 до 3000 лева", категоричен бе Маргаритов.

Потребителят трябва да формира съзнанието на европейски гражданин и веднага да ни сигнализира като Комисия за защита на потребителите, смята той.

"Имаме дежурни екипи, които в почивните дни проверяват сигнали, постъпили на телефон 0 700 111 22, както и на нашия сайт, където могат да бъде прикачван снимков материал. Имаме и приемни лятото по морето, а зимата - в планинските курорти", каза още председателят на Комисията за защита на потребителите инж. Димитър Маргаритов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: