Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Днес е голям празник!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:54 / 21.11.2021Коментари (5)295
©
Християните почитат днес църковния празник Въведение Богородично - един от великите вселенски празници, който в църковните песнопения се назовава "предвестник на Божието благоволение към хората". Празникът е посветен на християнското семейство и на православната християнска младеж.

В Константинополската църква празникът е въведен през седми век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата църква - от папа Григорий Единайсети през 1374 година.

На Въведение Богородично православната църква препоръчва на родителите да водят децата си на богослужение, да им разказват за вярата и библейските събития, и така да ги възпитават в християнски дух.

На този ден, в края на службите в православните храмове, вярващите приемат Светото причастие, за да придобият сили за духовно спасение в борбата със злото - в себе си и в света. Семейното ходене на църква на този ден символизира и влизането в храма на тригодишната Мария, бъдещата Божия майка.

То напомня на родителите за духовните им задължения към децата. В православните традиции на българина семейството е свято. То дава първите познания за Бога и за православните християнски добродетели, на които векове се е крепял българският род.

По това какво е времето на днешния ден народът пък гадае какво ще е то през цялата следваща година. Ако времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието - слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото - дъждовно, а реколтата - богата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И ЦЕЛТА Е ДА ЗАГРАБЯТ НАХОДИЩАТА НА КАЛИЙ! КАКТО ЗАГРАБИХА ЗЛАТОТО НА БОКЛУЦИТЕ И РУДНИЦИТЕ В КОСОВО!
0
 
 
И ДА СЕ НАБЛЕГНЕ НА ФАКТА, ЧЕ ЦЯЛАТА ТАЯ СГАН СЕГА ИСКА ДА НАПРАВИ БЕЛАРУСИТЕ РОБИ И ДА ГИ СЪБЛЕЧЕ ДО КОЖА!
0
 
 
ДА СЕ НАБЛЕГНЕ НА ФАКТА, ЧЕ В СТРАНАТА НА ХРИСТИЯНСКИТЕ ИЗРОДИ, КАРАТ СЪС САМОЛЕТИ ЖЪЛТИ МАЙМУНИ ЗА ДА ИГРАЯТ КОМАР В ЛАС ВЕГАС И ДА ГИ РАЗВРАЩАВАТ! ВСИЧКО ТОВА ПОД ПАЛКАТА НА ТОЯ ИЗРОД - ПАПАТА!
0
 
 
ДА СЕ ИЗГОНИ И МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО! КАЗАХ ДА СЕ ВОДИ АКТИВНА ПРОПАГАНДНО-РАЗЯСНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ! ЩОМ НЕ СЕ СЛУЧВА ИЛИ Е МАЛОУМЕН ИЛИ Е АГЕНТ! А НАЙ-ВЕРОЯТНО И ДВЕТЕ!
0
 
 
ДРУГАРЮ ЛУКАШЕНКО, ЧИЧО ТОМОВАТА КОЛИБА ИЗУЧАВА ЛИ СЕ В УЧИЛИЩЕ? - А ТРЯБВА! И ТРЯБВА ДЕБЕЛО ДА СЕ ПОДЧЕРТАВА, ЧЕ ТОВА Е ИЗВЪРШЕНО ОТ СЪЩИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ИЗРОДИ, КОИТО НАПАДНАХА СТРАНАТА НА РАБОТНИЦИТЕ И СЕЛЯНИТЕ! ИЗБИХА МИЛИОНИ ЗА ДА ЗАГРАБЯТ РЕСУРСИТЕ! И СА СЪЩИТЕ ИЗРОДИ ПРИ КОИТО НЯМА МАЙЧИНСТВО, ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК, ПЛАТЕНИ БОЛНИЧНИ, А ДЪРТАЦИТЕ ГИ КАРАТ С БУСЧЕТА В КАЗИНАТА, ЗА Д АИМ ПРИБЕРАТ ПЕНСИИТЕ!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: