Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Димитър Гърдев: ИТН ще се стреми да се присъедини към консервативното европейско семейство
Автор: Йоланда Пелова 18:44 / 28.03.2024Коментари (0)868
©
"Има такъв народ" няма никакво притеснение за предстоящите избори, защото има  утвърдени парламентаристи за участие в двете листи - за предсрочните парламентарни и предстоящите европейски избори. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Димитър Гърдев, международен координатор на ИТН и дипломат. Той уточни, че партията "Има такъв народ“ е готова за всички варианти. "Имаме стройна изградена структура и по места, имаме и достойни кандидати, така че за нас няма абсолютно никакво притеснение да се явим на нови избори и на европейски такива".

Гърдев обясни, че ИТН ще се стреми към силна и ефективна Европа, в която обаче трябва да бъдат защитени интересите на огромното количество хора.

"Нашите основни критики са свързани на първо място със Зелената сделка, която се оказа абсолютно неефективен механизъм и която поставя и България в много неизгодно положение. Имаме много сериозни позиции по отношение на разширяването на Европейския съюз и свързано с предварителните политическа условия, които са поставени по настояване на нашата партия, утвърждавали сме го още от самото начало на нашата парламентарна дейност към Република Северна Македония и към защита на българите там. Много ясна цел за нас е мигрантската политика и новия Пакт за убежища и за миграция, където наистина виждаме колко чувствително е наше общество. И разбира се тази идеология, която е свързана с пропагандиране на едни либерални ценности, които не се споделят от българския народ, в по-скоро агресивната част и навлизане в образователната система на чужди на българския бит и българското семейство псевдоценности", коментира Гърдев.

Той подчерта, че ИТН вижда най-близки позиции в един бъдеш Европейски парламент с консервативното европейско семейство: "Ще се стремим да имаме достатъчно много представители. Смятаме, че партията ще се представи много добре на европейските избори, за да може насоките да бъда отстояване и в интерес на Европейски съюз, и в интерес на България".

Още по темата: общо новини по темата: 42
04.05.2024 »
03.05.2024 »
03.05.2024 »
02.05.2024 »
01.05.2024 »
30.04.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: