Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Детето не обича столчето в колата, как да се справим с този проблем?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:03 / 31.05.2023Коментари (0)293
©
Столчето за кола е задължително за използване, но какво да направите, ако детето ви просто не понася да седи в него и вгорчава цялото ви пътуване? Ето 5 съвета, които могат да ви помогнат да избегнете сълзите и напрежението в колата.

Проверете дали на детето му е удобно

По-големите деца могат да кажат какво им пречи, но с бебетата ще трябва да гадаете. Може би слънцето му свети в очите и трябва сложите сенник. А може би презрамките го пристягат и е добре да ги проверите. Някои деца просто обичат да разглеждат, а когато са обърнати назад, не виждат нищо и това ги дразни. В такъв случай можете да инсталирате безопасно пластмасово огледало, докато детето порасне достатъчно, че да гледа напред.

Проверете облеклото

Една от най-честите грешки е да облечете бебето твърде много, особено когато то е твърде малко и не може да контролира температурата на тялото си. Първо правило: не возете детето с яке – в автомобила е по-топло, отколкото навън, а и обемистите якета пречат на безопасното закопчаване на коланите и на движенията на детето. Облечете му няколко слоя дрехи, които лесно се слагат и свалят при нужда. Ако ви се струва хладно, можете да му наметнете леко одеяло или яке, но след като сте го закопчали.

Осигурете компания

Опитайте да осигурите компания на детето – някой, който постоянно да привлича вниманието му и да го разсейва. Това може да му помогне да не се страхува или да не скучае. Освен това пътникът ще може да проверява дали му е горещо или студено, или изпитва друг дискомфорт, и ще може да реагира на момента. Така много по-лесно ще разберете какво всъщност не понася детето по време на пътуване. Ако няма друг пътник в автомобила, изберете друг начин.

Осигурете забавления

При някои деца проблемът не е в самото столче за кола или в компанията – те просто се страхуват от пътуването в автомобил. Опитайте с играчка за гушкане, която да носи само в колата. Можете да пуснете любима на детето песничка или да му осигурите друго любимо забавление, за да превърнете пътуването в интересно, вместо в плашещо, пише dariknews.bg.

Останете хладнокръвни

Трудно е да останете равнодушни, когато детето е нервно и разплакано, но се постарайте. Безопасността е на първо място – детето трябва да е в столче за кола, а вие – да шофирате адекватно. Говорете на детето със спокоен тон, без да всявате паника. Хвалете го, когато се справя добре и му разказвайте интересни неща, за да отвлечете вниманието му.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: