Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Десислава Атанасова, ГЕРБ: Редно е противопоставянето между партиите да приключи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:03 / 08.11.2022Коментари (0)279
©
Благодаря за приетата покана за провеждане на публична и конструктивна среща. Предложихме тази среща с ясното съзнание, че двете най-големи парламентарни групи са натоварени с най-много очаквания. И двете партии трябва да имат възможност за диалог в парламента, на подобна публична среща и да търсят постигане на базов консенсус по различни приоритети. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на срещата в парламента с парламентарната група на "Продължаваме промяната“, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

Десислава Атанасова заяви, че е редно да се приключи с противопоставянето на предизборните кампании и да се търсят начини за консенсус.

"Готови сме да водим диалог по определените от вас като значими точки и политики, както и се надяваме, че сте се запознали с нашите приоритети в нашата предизборна програма за управление. Според нас е редно в максимално широк консенсус да търсим възможности България да се възстановява от кризите", обърна се към ПП Атанасова.

От ГЕРБ, уточни Атанасова, биха искали срещата да е начин да се покаже пред обществото, че може да се говори без опорки, клишета и заклинания, а конструктивно, ясно и конкретно.

Относно създаването на Комисия по конституционни въпроси, Атанасова заяви, че от ГЕРБ са готови да водят конструктивни разговори по отношение на правосъдната реформа.

По темата за здравеопазване всички трябва да се ангажират, защото "през последните дни въпросът със заплащането на труда на българските медици, сестри и санитари, е достигнал точка, в която те обявяват протести". "Този въпрос очаква решение на политиците, а ми се струва те да започнат да мислят и като държавници", добави Атанасова.

"При всички положения ще намерите консенсус по отношение на точка 6 - таван за цената на тока за българския бизнес. Но в друг размер - над 200 лв. И това е проектът на решение, който днес ще обсъдим на извънредното заседание на парламента", каза още Атанасова, която уточни, че отдавна настояват за такава мярка. Както и за такава - битовите потребители да останат на регулирания пазар.

Още по темата: общо новини по темата: 731
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: