Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутатка: Не мога повече да търпя някой да ми дава наклон
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:46 / 23.06.2022Коментари (7)425
©
"Миналата седмица отидох, въпреки болките, в Народното събрание да гласувам за оставката на Никола Минчев. Дори поисках да се говоря на трибуната и да кажа чисто юридически аргументи защо ще подкрепя оставката. Само че не ми беше разрешено", написа пловдивският депутат от "Възраждане" Елена Гунчева в своя публичен канал в Telegram.

Вчера тя бе единственият народен представител, който не присъства на гласуването на вота, като посочи, че не може да бъде в залата по медицински причини. 

В серия от публикации, посветени на правителствената криза, става ясно, че има сериозно разминаване между директивите на партийното ръководство и собствените ѝ възгледи за работата ѝ като народен представител.

Гунчева посочва, че "спазва партийната дисциплина" дори след като са ѝ "забранили да говори по медии".

"Моето мнение не се чува от четири месеца - нито от трибуната, нито от медиите, нито от партийните страници и групи. И уверявам ви, това не е, защото мълча. А защото съм свободна и винаги ще бъда. Без да позволявам някой друг да ми слага думи в устата и да ми бъде казвано какво да говоря", пише Гунчева.

"Свободата, народе, е свободата да можеш сам да мислиш и сам да вземаш решенията. Включително дали да гласуваш с ГЕРБ. Дали да питаш защо не се разследват далаверите им", пише тя, като поставя въпроса защо говорителите и групите на "Възраждане" в социалните мрежи не поставят на обсъждане становищата и законопроектите, които самата тя е изготвяла.

"Аз съм свободна. Включително да не козирувам на никого, било то премиер или министър или лидер. Може би моето мнение не е най-правилното. Но си е мое. И чужди думи няма да повтарям. И чужди мисли няма да изричам. И чужди идеи няма да реализирам. Точно съм свободна и винаги съм била. Затова съм неудобна на всички - и на управляващи и на опозиция", пише още Елена Гунчева.

На въпросите на последователите ѝ дали ще напусне "Възраждане", тя описва разочарованието от невъзможността да "реализирам моите си идеи" и от това, че преди да стане депутат, е имала повече медийно отразяване, отколкото след като влиза в парламента.

"Не искам да напускам Възраждане. Но пък и не мога повече да търпя някой да ми дава наклон на мисленето и действията. Знам, че партийната дисциплина е важна. Но ролята на лидера е точно да намери баланса. И смятам, че партията само губи от това, че не се чувам. Но пък може и да греша и да съм никоя, както ми беше обяснено"

Гунчева се оплаква и от това, че партийното ръководство я е оставило "да се оправя сама" срещу "класическия черен PR", след като установила, че противниците ѝ са "прикрепили фотографи нарочно да ме дебнат и снимат в идиотски пози, като допълнително обработват снимките, за да ме изкарат като вещица".

Елена Гунчева прави и прогноза за сценариите след вота? "ГЕРБ ще са първа политическа сила, колкото и да не ни се иска". Тя смята, че "Възраждане" може да станат "втора или трета политическа сила - за първа е необходима огромна мобилизация за вота и никакви грешки".

Стефан Янев не е  изключван като потенциален партньор, но Гунчева не вижда как той би могъл да влезе с голяма група в следващ парламент, след като в партията му "освен Янев други известни няма".

Още по темата: общо новини по темата: 590
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/99 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Достатъчно ни беше да чуем за “високоточковоте” оръжия на Путин, с които ни плашеше, че и координатите на МС щеше да му изпращаш. Човек като е глупав, че и рус-то е за цял живот!
0
 
 
Сега се гушнете с Боко и на избори.Вземете и чалгаря Славчо.Дано има още олигофрени да гласуват.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 23.06.2022 г.
0
 
 
Мдааа, да беше казала преди това - защо влезе в редиците на Израждане?! Какво ти обещаха, а не се случи, та си толкова бЕсна? Нима не го знаеше какво представлява и колко партии смени, тази подлога копейкин? Ако и това не си разбрала - толкоз по-зле за теб. Скрий се, компроментира се и вече няма да помиришеш парламент. Ти си 1 към 1 с баба Татяна Дончева.
-2
 
 
Нали Кирето се изпусна.Пазаруването на 1 дупетат струвало от 1 до 3 млн лв.Тя ночно на гласуването не отиде само да каге каква е цената
+5
 
 
Най-доброто нещо което можа да направиш беше да си стоиш в къщи. Дай Боже повече такива решения.
+3
 
 
Ти си никоя Гунчева не го ли разбра . Миришат ти чорапте за парламент повече
+2
 
 
Не по медицински а по ментални проблеми я нямало в залата
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: