Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутат от "Промяната" сътвори политически скандал в УХТ Пловдив
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:09 / 26.10.2022Коментари (4)242
©
Обръщение на ректора на УХТ Пловдив проф. Пламен Моллов:

"Уважаеми колеги,

Обръщам се към Вас от името на цялата академична общност на Университета по хранителни технологии Пловдив, в т.ч. Академичния съвет, Съвета на настоятелите, университетските синдикални организации към НБС ВОН КНСБ, КТ "Подкрепа“, ФУНИС и ДеСО при АДС, за да Ви информирам за безпрецедентно поведение от страна на народния представител Константин Бачийски и други активисти на "Продължаваме промяната“, което не само е в нарушение на Закона за висшето образование, но и по недопустим начин потъпква етичните норми и традициите, установени в начина на работа и общуване във всяко едно висше училище.

На 24.10.2022 г. бях потърсен за помощ и подкрепа от наши студенти, които по време на тяхна регулярна среща са били изненадани от появата на г-н Константин Бачийски и още повече от директните му опити за натиск и внушения за политическа пропаганда между студентите на УХТ. Заявените му намерения като бивш член на комисията за корупция в 47-то НС да изнася нерегламентирани лекции по фирмено право, без да е юрист, са нелепи извън утвърдените лекционни занимания на студентите.

Такава практика не съществува в нито едно учебно заведение, а именно: който и да е народен представител да изнася политически лекции и да се явява самоволно на сбирки на студентската общност, като най-демонстративно нарушава установения в университетите ред.

По-късно, вече в присъствието на ръководството, студентите възмутено възразиха, че това което им е говорил народният представител, не ги интересува и съответно продължиха срещата си в друга зала. Но все пак, това скандално поведение създаде много притеснения в младежите и повдигна резонни въпроси от тяхна страна какви са тези самоволни изяви на този човек, който им се е представил като световно известна личност в 150 държави …

Ето цитат от изказването на народния представител: "Аз съм IT предприемач, собственик съм на IT компании, в които бизнесът се развива в чужбина, което ни дава възможност за независими служебни правоотношения в България. Всички неща, които се случват в България, се случват по ненормалния начин, тоест едни хора, които стоят отзаде, разполагат с целия ресурс и един млад човек, ако иска да прави бизнес или иска да прави кариера, е много трудно да пробие. В смисъл, ако няма яка подкрепа на тези хора.

Затова аз преди 20 години започнах да работя в чужбина, за да не зависи това от местните феодални взаимоотношения и сега имаме клиенти в десетки държави по света и това ми дава една свобода на действия. Така мога да кажа, че в годините назаде имам 80 и няколко човека на работа при мен и създавам работни места основно в България, но продуктът ни е експортно ориентиран …

Преди да стана депута,т бях 10 години общински съветник в Бургас и съм много добре запознат с политическия живот и изобщо с всичко, което се случва… Първата ми битка е за Морската градина в Бургас, която общината искаше да я дава на концесия на един "велик инвеститор“ и искаха да я дадат почти без пари…

В предния парламент, като член на Комисията по антикорупция, казусът с вашия Ректор мина през мен. Просто бях един от хората, които бяхме на границата, но видях как се случват работите на национално ниво, не само на регионално. Между другото видях как хората, които се опитват да се опълчат – проф. Даскалов, който се бяха опитали да го подкупят, … даже с хора замесени и във вашия Университет…

Най-интересното нещо беше, че той, след като отказа да получи подкупа и получи заплахи, се наложи да го сложат под охрана … и жена му я беше страх да излиза от тях … когато той не може да бъде купен, стана неудобен … И един ден той ми звъни и ме пита – "Бе Коце, не можеш ли да звъннеш на някой от полицията, че даже единият там имал пистолет и така му сложиха охрана". След това случаят отиде при зам.-министъра, който беше в земеделието, и на него също му предложиха подкуп в размер на 500 хил. левове на месец…“

Това е само кратка извадка от "юридическата лекция“ по "предприемачество и антикорупция“ на народния представител Бачийски.

Категорично възразявам и няма да допусна провеждането на агитация и намеса от партийни централи на територията на Университета по хранителни технологии Пловдив. Безусловно ще отстоявам и защитавам правото на студентите да изразяват свободно позициите си, да провеждат инициативи, да се развиват и утвърждават като младите лидери на утрешния ден.

В моя дългогодишен опит като университетски преподавател, а също така и два мандата като народен представител, за първи път съм свидетел на подобна смехотворна проява, която освен всичко друго е демонстрация на неуважение и невъзпитание.

Апелирам за институционално взаимодействие, интелигентност в комуникацията и обединение на усилията ни, както за реализация на потенциала на нашите студенти, така и за справяне с проблемите и предизвикателствата пред държавните университети.

Очаквам Вашите мнения и препоръки по този казус.

С уважение, 

Проф. Пламен Моллов

Ретор 

P.S.

Настоящото писмо е депозирано на вниманието на г-н Вежди Рашидов, председател на 48–то НС, Проф. Сашо Пенов – служебен министър на образованието и науката, акад. Лъчезар Трайков – председател на Съвета на ректорите, г-н Даниел Парушев – председател на НПСС, г-н Здравко Димитров, кмет на град Пловдив, Тодор Деянов – апелативен прокурор на Пловдив и Васил Костадинов – директор на МВР град Пловдив".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Корумпиращите надигат нагло глави. Шубе ги е от промяната, която ще им търси отговорност. Страфффф, батеее, страф! "Златната локва" говори ли ви нещо? На г-н Моллов със сигурност му говори, защото беше уволнен 2015г. по обвинения в корупция на фитосанитарния контрол на Капитан Андреево. Идва Видьов Ден г-н Моллов. Ще изгниете по затворите.
-1
 
 
Защо не го попитате великия бизнесмен К. Бачийски колко бизнес партньори по Европа завлече и какво е мнението на партньорите му в бранша за него... Да проверите, също така светлото му минало на кого е син и как започва "успешният" си бизнес. Може също така лесно да проверите колко "почтен" работодател е и как плаща осигуровки и обезщетения на служителите си и как водят дела срещу него!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: