Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутат от БСП: Единственото сигурно по този експертен кабинет е неговият срок, всичко останало е мъгла
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:08 / 16.05.2023Коментари (0)201
© Bulgaria ON AIR
БСП се оттегли от разговорите за първия мандат, защото не може да се подхожда по такъв начин към толкова важни и държавнически въпроси. По начин, по който не е ясно какво ще последва после, със заявките, които даде г-жа Габриел - тя говори разнопосочно с различните представители на парламентарните групи по време на срещите. Това коментира зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Иван Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той даде пример с вчерашната среща между БСП и ГЕРБ: "След като на нея получихме уверение, че бюджетът ще бъде с дефицит около 4,5%, на последвалата среща с ИТН изведнъж се оказа, че може да е под 3%. В същото време единственото споменато и сигурно нещо по този експертен кабинет беше неговият срок - една година. Всичко останало е мъгла", заяви той и допълни, че в предложения бюджет няма нито дума за социален пакет за защита на хората, което за БСП е повече от притеснително.

"Вчера събрахме и Изпълнителното бюро, и ръководството на парламентарната група, за да се решава въпросът по най-сериозния начин", припомни социалистът и продължи: "Ние няколко пъти предупредихме, че не е това подходът. Ако искаш да протегнеш ръка и да правиш кабинет, което според мен Борисов не иска и го доказва с действията си, не се прави по този начин. Не може да спуснеш за премиер политическа фигура и след това другите да тичат след теб и да искаш срещи от днес за утре", посочи Ченчев.

По думите му отговорността за правителство е на първия и на втория. "Нека да си говорят и да се разбират, като идеология те са еднакви. Месец и половина загубиха време на този парламент. Аз лично попитах г-жа Габриел защо е това разнопосочно говорене от ГЕРБ и най-вече от техния лидер и получих уверение, че подобно нещо няма да продължи. Вчера обаче видяхме как същата разнопосочност продължи", коментира социалистът.

Според Ченчев, когато една партия има своята концепция и програма, не може да ѝ натрапиш друга програма и да ѝ искаш съгласие. "БСП има своите приоритети, цели и изисквания. С оглед на опита, който имаме като партия, няма как да отстъпим и да се хванем на стръвта и кукичката на това, което направиха нашите колеги. Няколко пъти казахме, че ще бъдем стабилни и ще приемем предложения, които отговарят само и единствено на интересите на България", категоричен е той.

"Вчера заявихме твърдата си позиция да не подкрепим първия мандат. Ако се стигне до втория, ще видим какво ПП-ДБ ще извадят на масата на разговори. Те вече един път се подхлъзнаха и извадиха кабинет не навреме. С оглед на това, че сме отговорни и трябва да има кабинет, ще разговаряме, но в зависимост от това какво се предложи на срещата", уточни Ченчев.

По отношение на прокуратурата и опитът за покушение върху главния прокурор депутатът от БСП припомни, че според партията не трябва да има вмешателство в работата на институцията. "Още тогава Нинова каза, че това е пряка намеса в работата на прокуратурата, затова и ние не се месим. Ако всичко, което Гешев вчера каза е вярно, от днес трябва да привежда думите си в действия и да се види дали е така", заключи Иван Ченчев.

Още по темата: общо новини по темата: 896
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: